Hlavní obsah

Tisíce lidí zavítaly na pálení čarodějnic do areálu štípské školy

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plno dětí i dospělých převlečených do čarodějnických kostýmů zaplnilo ve středu 30. dubna areál Základní školy ve Štípě u Zlína. Konal se tam totiž první ročník pálení čarodějnic. Bohatý program a pestrá nabídka doprovodných her přilákaly zhruba tisícovku návštěvníků.

Foto: Tomáš Bobál

Čarodějnická třída.

Článek

Čarodějnice vládly škole už od rána, kdy se ze tříd staly čarodějnické. Čarodějné převleky tak nezdobily jen pedagogický sbor školy a žáky, ale odpoledne také spoustu maminek a především téměř všechny děti, které na akci přišly. Počasí se vydařilo. Návštěvníci využili možnost občerstvení, zhlédli bohatý program, děti se zapojili do množství soutěží a her.

Programu v areálu školy předcházel průvod čarodějnic, který odstartoval v Kostelci u radnice a pokračoval přes Mariánské náměstí až na hřiště školy. Tam lidé mohli obdivovat tanec čarodějnic, pásmo divadelníků z Hvozdné nebo vystoupení šermířů. Místní základní škola připravila také speciality – delikatesy připravené z nejrůznějších druhů hmyzu. Zájemci tam mohli ochutnat cvrčky, moučné červy nebo sarančata upravené na nejrůznější způsoby.

Dobrovolní hasiči předvedli také útok hasičů. „Představili se také vítězové loňské Zlínské ligy mladých hasičů, kterými se stali mladší hasiči z SDH Štípa,“ upřesnil Lubomír Klátil, ředitel ZŠ ve Štípě. Nechyběl ani rej masek a vyhlášení nejlepších převleků. Večer pak v areálu školy vzplála vatra, jejíhož slavnostního zapálení se za asistence hasičů ujala senátorka Alena Gajdůšková a ředitel školy Lubomír Klátil.

U táboráků si lidé mohli opéci špekáčky. Sportovištěm zněly také šamanské bubny. Po setmění byla největší atrakcí ohňová show skupiny Boca Fuego, jehož členy jsou lidé z Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm. Ti předvedli nejrůznější kejkle s ohněm, které sklidily u lidí obrovský ohlas.

Akci připravil pořadatelský tým, který vycházel z pedagogického sboru školy pod vedením pana ředitele Lubomíra Klátila, paní učitelky Jitky Bělínové a Miroslavy Sluštíkové a byl doplněn také o zástupce dobrovolných hasičů ze Štípy, dobrovolných hasičů z Kostelce a svazu žen ve Štípě.

Podle návštěvníků tento tým zvládl svůj úkol na jedničku. „Myslíme si, že všichni odcházeli spokojení, a proto z této akce rádi utvoříme každoroční tradici,“ dodal za organizátory Lubomír Klátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám