Hlavní obsah

Tim Burton zahájil výstavu ve svém dramatickém stylu

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energickým zakrojením dortu z dílny Clarion Congress Hotelu Prague odstartoval americký režisér Tim Burton retrospektivní výstavu své výtvarné tvorby. Slavnostní zahájení expozice Tim Burton a jeho svět proběhlo v historických prostorách galerie Domu U Kamenného zvonu 27. března.

Foto: CPI Hotels

Tim Burton zahájil výstavu ve svém dramatickém stylu

Článek

Ve třech podlažích a sklepech mohou návštěvníci až do srpna zhlédnout na 500 kreseb, fotografií, loutek a filmů, 150 exponátů bude vystaveno úplně poprvé. Příprava pražské expozice trvala 2 roky, navazuje na úspěšnou výstavu newyorského Muzea moderního umění z roku 2009.

Prostory Domu U Kamenného zvonu se oblékly do hávu burtonovské fantazie, kromě typických černobílých pruhů, které proměnily gotickou vstupní halu galerie, vyrostl na nádvoří galerie mohutný strom.

Stylově proběhlo i zahájení samotné výstavy. Více než 400 hostů obsluhoval personál jako vystřižený z Burtonových filmů, speciální designový dort zakrojil slavný režisér ve svém stylu, několikrát do něj dramaticky bodl a následně pozval návštěvníky k ochutnávce.

V rozhovoru s moderátorem Markem Ebenem přiznal, že má k Praze zvláštní vztah, vyzdvihl inspirační vlivy českých režisérů animovaných filmů. Tima Burtona na jeho pražské návštěvě hostí pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague, který bude jeho přechodným domovem do konce března.  

O návrh a zpracování dortu na zahájení výstavy se postarala Andrea Božáková, hlavní cukrářka Clarion Congress Hotelu Prague. Jeho výroba včetně návrhu trvala zhruba 15 hodin, sestavený dort vážil 13 kilogramů. Hosté si pochutnávali na lahodném kakaovém korpusu s čokoládovým ganache, pokrytým vrstvou marcipánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám