Hlavní obsah

Těžce zraněného motorkáře přepravil vrtulník do nemocnice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce po půl osmé večer havaroval v pátek 10. dubna u Vsetína v blízkosti Sportcentra Bobrky řidič motocyklu. „S těžkým zraněním ho vrtulník transportoval do ostravské fakultní nemocnice,“ informovala dnes tisková mluvčí PČR Zlínského kraje Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Motocykl, na němž havaroval u Vsetína řidič z Přerovska.

Článek

„Třicetiletý motorkář z Přerovska jel po místní komunikaci směrem k obci Jablůnka. V pravotočivé zatáčce nezvládl řízení motocyklu a havaroval,“ řekla mluvčí.

Řidič podle policistky nejprve motorku „položil“ na pravý bok a vyjel vlevo mimo silnici do přilehlého příkopu. Při pádu utrpěl těžké zranění, se kterým ho záchranáři vrtulníkem přepravili do nemocnice v Ostravě.

„Dechovou zkoušku na alkohol policisté kvůli zranění motorkáře nemohli provést, proto nařídili odběr krve. Lustrací zjistili, že muž nemá všechny náležitosti týkající se motocyklu v pořádku,“ dodala Lenka Javorková.

Mluvčí upřesnila, že motocykl má propadlou technickou prohlídku i emise, platnost obou prohlídek skončila vloni v srpnu. Navíc řidič nemá na motorku sjednané pojištění odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla.

Škoda na motocyklu byla odhadnuta na 50 tisíc korun. Dopravní nehodu nadále šetří vsetínští dopravní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám