Hlavní obsah

Textař Milan Princ chystá křest profilového alba

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milan Princ je coby textař spojován především s dalším píseckým rodákem Romanem Dragounem, v poslední době působí rovněž jako redaktor a moderátor na Rock Rádiu, kde v pořadu Devátá s Princem představuje známé i utajované osobnosti domácí rockové scény. Ve čtvrtek 24. října pokřtí v Písku své profilové album.

Foto: Petr Hejna

Milan Princ

Článek

K letošním kulatým narozeninám (55) si nadělil s patřičným úsilím dárek v podobě alba, na kterém jeho texty interpretují různí z mnoha spřátelených muzikantů. Sám Milan se v několika písních představí coby zpěvák a deklamátor. 

Podle infotextu na albu Tabula Rasa? hrají, zpívají a hovoří: Roman Dragoun, Olda Krejčoves, Martin Vokroj, Manolo, Lešek Semelka, Anetka Aberlová, Lada Soukupová, Samuela Troblová, Jan Holeček, Zdeněk Hříbal a Bílá nemoc, Tritonus Priest, Raven, Jiří Kovář, Filip Benešovský, Victoria Priester, Aram Delan, Ondra Moravec, Michal Pavlíček, Miloš Meier, Maťo Ivan, Míra Nováček, 2 Generations,Tomáš Kašpar, Boryš Secký, Radek Kašpar, Jan Vávra, Primátor Dittrich, Vladimír Václavek, neznámý filozof z neolitu, psychotronik Vladimír, Jana Pekařová a Milan Princ.

Křest alba proběhne v písecké Podčáře v rámci koncertu Romana Dragouna & His Angels, z jmenované plejády muzikantů a přátel pochopitelně nemohou dorazit a vystoupit všichni, rozhodně ale bude k slyšení dívčí trio Tritonus Priest, rodinné duo 2 Generations a další dlouholetí spřízněnci z oblasti Princových textařských aktivit, místní kapela Primátor Dittrich.

A co tedy stylově mnohavrstvé Princovo album nabídne, je překvapením i pro jednotlivé protagonisty, jak sám autor uvádí: Vlastně je to konceptuální album, které má určité myšlenkové poselství a také dvě tajenky. Mezi písněmi jsou zvláštní patafyzické předěly, které dávají skladbám mnohdy ještě další význam. Ale to už je na vás posluchačích… 

Naživo tedy vzorky z „Tabula Rasa?“ zazní 24. října na akci, která začíná od 20 hodin v píseckém Divadle Pod Čarou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám