Hlavní obsah

Tepličtí stolní tenisté uhájili vedení

Novinky, Milan Řehák

Stolní tenisté SKST Teplice prošli víkendem a nervy drásajícími boji znovu úspěšně.

Foto: Milan Řehák

Logo SKST Teplice

Článek

V osmém a devátém kole se SKST Teplice utkali v krajských přeborech druhé třídy se Sokolem Horní Jiřetín a Baníkem Březenecká. Zatím co Jiřetín přijel s "béčkovou sestavou" a neměl nárok na  úspěšný výsledek, tak Březenecká v nejsilnější sestavě s Michalem Malým a Davidem Drahotou byla podstatně "těžším oříškem".

SKST Teplice byly do té chvíle na prvním místě v tabulce soutěže, Jiřetín na místě 7. a Březenecká na 3. -4. místě.

První utkání se hrálo v sobotu 19. listopadu.

SKST Teplice D - Sokol Horní Jiřetín 17:1

Body domácích: Jakub Beran, Dan Kadlec, Miroslav Sander 4,5 Petr Mládek 3,5. Za hosty: Martin Pech st. 1, Martin Pech ml., Václav Piskáček a Michal Antalecz bez bodu.

Druhé utkání bylo na programu v neděli 20. listopadu a bylo podstatně dramatičtější.

SKST Teplice D - Baník Březenecká A 10:8

Téměř 3,5 hodiny hrálo teplické "D" s velmi silným soupeřem a nakonec ho zdolalo nejtěsnějším rozdílem. Taktika před utkáním byla jasná - čtyřhry 1:1. Malý 4 body, Drahota 3 body, Kučera, Novotný 0 bodů a vítězství 10:8.

Realita však byla jiná - do 12. zápasu vše podle předpokladů a navíc Miroslav Sander porazil po skvělém výkonu Davida Drahotu a Jakub Beran po pětisetovém zápase připravil Davida Drahotu o druhý bod.

Pověstná "třináctka" (zápas č. 13) potvrdila, že je opravdu nešťastným číslem, Tomáš Černý naprosto nečekaně prohrál v pěti setech s Lubomírem Kučerou a za stavu 8:6 pro Teplice nastoupily proti sobě jedničky mužstev.

První set dopadl pro Teplice katastrofálně, Kuba Beran si uhrál jediný míček (1:11 první set), nesložil se však a další tři sety vyhrál. Stav 9:6 na body a vedení Tomáše Černého nad Davidem Drahotou 2:0 na sety, zdálo se, že je rozhodnuto. Nebylo. Tomáš Černý další tři sety prohrál a kýžená "desítka" vítězný bod, stále nikde.

Za stavu 9:7 další nervy, Dan Kadlec prohrává s Lubomírem Kučerou 1:2 na sety, skvělou hrou soupeře v následujících setech rozstřílí a "10" je na světě. Míra Sander jistí desátý bod, ale po prvním vyhraném setu se však zraní (rameno) a prohrává 1:3.

Body domácích: Jakub Beran 4 body (100procentní úspěšnost), Miroslav Sander 2,5, Dan Kadlec 2, Tomáš Černý 1, Petr Mládek 0,5. Za hosty: Michal Malý 3,5, David Drahota 2,5, Lubomír Kučera 1 a Vlastimil Novotný 1.

K 20. listopadu jsou tak stolní tenisté SKST Teplice "D" těsně před polovinou sezóny na prvním místě v kategorii Krajský přebor 2. třídy "A".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám