Hlavní obsah

Tenistky si před Zlatou tretrou nadělily běžecké rekordy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 14. dubna se před další informační tiskovou konferencí k 54. ročníku Zlatá tretra Ostrava novinářům předvedly na tréninkovém hřišti tenistky Strýcová, Plíšková a Šafářová připravující se v Ostravě na utkání Fed Cupu proti Francií. Čtyřstovku zaběhly za 1:31. Pavel Maslák byl spokojen.

Foto: Josef Zajíc

Tenistky Fed Cupu na vítkovické atletické dráze. 14.4.2015.Zleva: Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková.

Článek

„Bára Strýcová, Karolína Plíšková a Lucie Šafářová si chtěly prohlédnout rostoucí ostravský stadion. Vznikl nápad, že si vyzkouší, v rámci tréninku, zaběhnou 400 metrů a vytvoří si základní osobní rekordy,” uvedl aktuální sportovní akci Karel Tejkal, PR manažer Zlaté tretry.

Podařilo se. Za divácké přítomnosti novinářů a studentů tělesné výchovy Pedagogické fakulty Ostravské univerzity špičkové tenistky si utvořily své osobní rekordy v běhu na 400 m v čase 1:31. Pavel Maslák byl v telefonickém rozhovoru s výkonem sportovních kolegyň spokojen. Odhadl čas 1:35. V další časti audio mostu informoval o své další přípravě před atletickým mítinkem Zlatá tretra Ostrava 2015.

„Olympijský vítěz z Pekingu a úřadující mistr světa z Tegu a Moskvy na 1500 m Keňan Asbel Kiprop si vybral Zlatou tretu Ostrava za místo svého prvního startu kariéry na 1000 m.  Jakub Holuša se může těšit na skvělé tempo a diváci na skvělé výkony,” informoval sportovní manažer Zlaté tretry Ostrava 2015 Alfons Juck.

„Máme potvrzeno, že s největší pravděpodobností se uskuteční souboj maminek v hodu oštěpem. Diváci se tak mohou těšit na Barboru Špotákovou, Marii Abakumovou a Christinu Obergfollovou. V sobotu se novým prezidentem evropské atletiky stal Nor Svein Arne Hansen, který v pondělí potvrdil, že jeho první cesta povede do Ostravy na Zlatou tretru Ostrava,” dodal Juck.

Oldřich Zvolánek, předseda výkonné rady SSK Vítkovice, informoval o Čokoládové tretře, která se v roce 2015 koná na 16 místech Moravy a Slezska.

„První kolo letošní Čokoládové tretry se konalo 9. dubna (ambasador Šárka Kašpárková) ve Výškově. Na start se tam postavilo čtyři sta dětí. To je výzva pro další pořadatele, tentokrát v Brně 16. dubna - ambasador Svatopluk Ton, kde se bude konat další kolo skvělé atletické soutěže a příležitosti pro mladé atletické talenty," uvedl Zvolánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám