Hlavní obsah

Tenista Radek Štěpánek se stal Sportovcem Moravskoslezského kraje roku 2012

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aule Vysoké školy báňské - Technické univerzity v Ostravě se konal 28. února Galavečer vyhlášení ankety Sportovec Moravskoslezského kraje roku 2012. Galavečera se zúčastnili nejvyšší představitelé Moravskoslezského kraje a také sportovci, kteří se v minulosti o slávu sportu v kraji zasloužili.

Foto: Josef Zajíc

Sportovec roku 2012 Moravskoslezského kraje. Cenu za Radka Štěpánka převzal jeho otec.

Článek

Galavečer ve čtvrtek 28. února  v aule VŠB - TU Ostrava moderoval Štěpán Škorpil, v úvodu představil všechny hlavní představitele Moravskoslezského kraje (MSK) v čele s hejtmanem Miroslavem Novákem.

V nejmladší kategorii juniorů bylo vyhlášeno deset nejlepších mladých sportovců, kteří v různých sportovních oblastech reprezentovali MSK na vrcholných evropských a světových soutěžích. Dále bylo vyhlášeno pět nejlepších v kategorii dospělých, kterým ceny předal Marek Hájek, místopředseda ČSTV a olympijský zmocněnec pro regiony, a Vítězslav Mácha, olympijský vítěz v zápase. Byli také vyhlášeni trenéři, kteří své mladé či dospělé svěřence přivedli k nejlepším výkonům. Další kategorií byla soutěž družstev. Zástupci MSK předali ceny i handicapovaným sportovcům. Objevem roku se stala mladá lyžařka z Havířova Kateřina Pauláthová.

Do Síně slávy Moravskoslezského kraje byl uveden slavný reprezentant jachtingu, který několikrát sám obeplul svět - Richard Konkolski. Ten při rozhovoru s moderátorem Štěpánem Škorpilem vzpomínal na své zážitky z cest, poděkoval ženě za podporu a prozradil, že je sice uveden do Síně slávy, ale že jeho činnost nekončí.

V závěru byla vyhlášena nejprestižnější kategorie Sportovec Moravskoslezského kraje roku 2012. Nominováni byli: atleti Denisa Rosolová, Jakub Holuša, Pavel Maslák, tenisté Petra Kvitová, Radek Štěpánek, basketbalista Jan Veselý, hokejisté Roman Polák, Martin Růžička a beachvolejbalista Přemysl Kubala.

Hejtman Miroslav Novák posléze odkryl jméno vítěze. Stal se jím tenista Radek Štěpánek. Cenu převzal jeho otec.

V průběhu slavnostního Galavečera sportovce, rodiče, organizátory a hosty bavil Petr Bende a dětský pěvecký soubor Smajlík, dvojice známých zpěváků Těžkej Pokondr a na závěr zazpívala mladá nadějná zpěvačka Patricia Janečková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám