Hlavní obsah

Techmaniaci hledají originální sluneční soustavu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srpnová Techmania si připravila kreativní soutěž pro každého, komu hvězdy, planety a vesmír nejsou cizí.

Foto: Techmania Science Center

Pokud vám nejsou hvězdy, planety a vesmír cizí, můžete se zapojit do kreativní soutěže vyhlášené plzeňským science centrem Techmania.

Článek

Pokud vám nejsou hvězdy, planety a vesmír cizí, můžete se zapojit do kreativní soutěže vyhlášené plzeňským science centrem Techmania o nejoriginálnější model sluneční soustavy. 

"Rozhodli jsme se propojit popularizaci vědy s kreativitou a vyhlašujeme na celý srpen soutěž o nejoriginálnější model naší sluneční soustavy," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

A protože fantazii se meze nekladou, můžete kreslit, malovat, navrhnout počítačovou vizualizaci nebo třeba stavět z modelíny, počítá se zejména kreativita a zájem o danou problematiku.

Techmania pouze očekává, že výtvarná díla splní základní náležitosti, jako je zobrazení Slunce a všech osmi planet sluneční soustavy, ale to, jakou faktickou podobu lidé vesmírným tělesům dají, nechává na nich.

V Techmanii se tak již v prvních srpnových dnech několik originálních výtvorů sešlo, a to zejména těch dětských. K tvorbě využívaly děti především vodové barvy a pastelky. Techmania se aktuálně chlubí i dvěma závěsnými modely vyrobenými z tenisových míčků. 

Soutěž probíhá do konce srpna v rámci šestého ročníku Pouť k planetám, v jehož rámci umisťuje Techmania do ulic Plzně interaktivní mapu sluneční soustavy – ta ostatně může být inspirací pro všechny obyvatele nebo návštěvníky prázdninové Plzně.

"Soutěžit mohou zájemci z celé republiky, není totiž bezpodmínečně nutné nosit svá díla na recepci science centra. Postačí i svou sluneční soustavy vyfotografovat, případně naskenovat a odeslat ji do 31. srpna na e-mail tomas.moravec@techmania.cz," uvedl tiskový mluvčí Techmanie.  

Reklama

Výběr článků

Načítám