Hlavní obsah

Techmania zve návštěvníky zpátky na Měsíc

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

3D Planetárium v areálu plzeňské Techmanie představuje veřejnosti nový film nazvaný Zpátky na Měsíc. Navždy.

Foto: Techmania Science Center

Techmania zve návštěvníky Zpátky na Měsíc. Navždy.

Článek

Pětadvacetiminutový film z produkce firmy Google ukazuje průběh největší světové soutěže, snahy o to, dostat lidstvo zpátky na Měsíc. Techmania film nabízí ve speciálním režimu; při zakoupení vstupenky do expozic science centra je návštěvníkům promítán zdarma jako bonus.

„Je to již více než 40 let, kdy lidé opustili povrch Měsíce. Tehdy se domnívali, že se brzy vrátí a Měsíc kolonizují. To se však nestalo. Firma Google proto uspořádala soutěž o 30 miliónů dolarů, kde přes třicet týmů bojuje o znovudobytí měsíčního povrchu. Od dubna jsme zařadili na program 3D Planetária filmový dokument, který tento souboj sleduje krok za krokem,” uvedl astrofyzik Tomáš Meiser z Techmanie.

Díky jedinečnému projektu soukromé týmy z celého světa zápasí o to, aby právě jejich členové jako první usadili robota na měsíční povrch. V Techmanii mohou návštěvníci sledovat úsilí jednotlivých týmů, fandit jim a sami se nadchnout pro poznávání vesmíru, pro myšlenku nad tím, jak se dostat zpátky na Měsíc. Navždy.

„Pro návštěvníky, kteří si zakoupí vstupné do expozic science centra, je tento 2D film přístupný zdarma. Zpátky na Měsíc promítáme buď samotný, nebo s předfilmem Vesmír očima dětí, který vysíláme rovněž jako bezplatný bonus k vstupnému do expozic,” informovala Alena Šuldová z marketingového oddělení Techmanie.

Film je vhodný pro všechny návštěvníky starší sedmi let a je nabízen v českém jazyce. Zájemci si mohou po předchozí domluvě zapůjčit na recepci 3D Planetária sluchátka a vyslechnout film i v původní anglické verzi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám