Hlavní obsah

Techmania stěhuje Entropu, ohrožuje ji prach

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná a kontroverzní plastika Entropa, která od září 2010 slouží jako výuková pomůcka a zároveň exponát v plzeňském science centru Techmania, se na čas stěhuje do depozitáře. Děje se tak kvůli stavebním pracím, které by mohly ohrozit funkčnost unikátní plastiky, pokud by zůstala na místě.

Foto: Techmania Science Center

Slavná a kontroverzní plastika Entropa se na čas stěhuje do depozitáře.

Článek

"V Techmanii od ledna probíhají zásadní stavební práce, které do poloviny roku 2014 zcela změní tvář science centra. Tyto práce se již dotkly i největší haly, kde je umístěna interaktivní plastika Davida Černého, a proto bohužel budeme muset toto dílo na čas demontovat a uskladnit do depozitáře. Jinde ji v našem areálu bohužel momentálně umístit nemůžeme," uvedl tiskový mluvčí plzeňské Techmanie Tomáš Moravec.

Interaktivní plastika, která je z části mechanizovaná, by mohla být ohrožena vysokou prašností, která je při těchto stavebních pracích nevyhnutelná.

"Nechceme samozřejmě riskovat poškození Entropy, a proto bylo rozhodnuto o její demontáži. V současné době hledáme vhodný sklad na Plzeňsku, kde bychom ji dočasně umístili," uvedl technik science centra Miroslav Široký.

"Entropa se do Techmanie samozřejmě vrátí, a to po skončení hlavních stavebních prací na přelomu zimy a jara 2013/2014," doplnil Tomáš Moravec.

Dočasné uskladnění Entropy se dotkne i informačního centra Europe Direct Plzeň, které v Techmanii sídlí.

"Musíme bohužel zastavit velmi populární program Evropa tak trochu jinak, který zejména děti a středoškolskou mládež hravou formou seznamoval s problematikou multikulturního soužití v EU," vysvětlila vedoucí Europe Direct Plzeň Kateřina Siberová.

Reklama

Výběr článků

Načítám