Hlavní obsah

Techmania připravila vesmírné tábory pro mladé vědce

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Techmanii začínají populárně vzdělávací příměstské tábory pro děti ve věku 6 až 12 let. Tento rok se nesou ve znamení vesmíru.

Foto: Techmania Science Center

V Techmanii začínají populárně vzdělávací příměstské tábory.

Článek

Desítkami originálních experimentů, her a soutěží chce Techmania děti nejen nadchnout pro základní fyzikální jevy a vlastnosti, ale také jim hravou formou přiblížit vesmír v nejrůznějších podobách.

"Snažíme se, aby děti maximálně zapojily svou představivost, hrály si a zároveň nad jednotlivými úkoly také přemýšlely a učily se. Děti si například navrhnou svůj vlastní skafandr, vyrobí sluneční hodiny nebo raketu na stlačený vzduch," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

Děti se v průběhu pěti dnů zábavnou formou seznámí se zajímavostmi jednotlivých planet naší sluneční soustavy, zjistí, co mají společného meteority s krátery, představí se jim spirální galaxie a dojde samozřejmě i na UFO.

"Děti projdou simulovaným výcvikem astronautů. Postaví svojí raketu a dokonce i planetu, na kterou chtějí letět. Hlavní je dětem ukázat, že práce kosmonautů je velmi komplexní a různorodá, že musí znát fyziku a mít i dobrou fyzičku," uvedl autor táborové koncepce Erik Krejčí.

Příměstské tábory pro děti pořádá Techmania již od svého založení v roce 2008, a to prakticky každé prázdniny. Ty letošní, nazvané Prázdninové cesty do vesmíru, probíhají ve třech termínech až do 31. srpna.

Vesmírná tematika byla zvolena poprvé, a to zejména díky tomu, že science center aktuálně buduje 3D planetárium, které se otevře na podzim příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám