Hlavní obsah

Techmania má buňku na Evropu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Informační centrum Europe Direct Plzeň, které sídlí v Techmanii, se kvůli přestavbě science centra stěhuje do náhradních prostor. Zájemci o bezplatné informace týkající se života a práce v Evropské unii najdou až do 3. listopadu odbornou radu v montované stavební buňce vedle uzavřené Techmanie.

Foto: Techmania Science Center

V náhradních prostorách vedle uzavřeného vstupu do Techmanie zůstane informační centrum do 3. listopadu.

Článek

„Stavební práce v areálu Techmanie si na následující dva měsíce vyžadují přemístění infocentra. Věříme však, že si nás v provizorních prostorách i nadále najde každý, kdo má zájem o bezplatný, profesionální a rychlý informační servis," uvedl pověřený vedoucí Europe Direct Plzeň Milan Severa.

Evropští úředníci se nastěhováním do montovaných stavebních buněk přidali k většině zaměstnanců Techmanie, kteří v náhradních prostorách úřadují již téměř rok.

"Prostory jsou to netypické, ovšem i nadále disponujeme pohodlným zázemím, které návštěvníkům skýtá příruční knihovnu nebo bezplatné internetové připojení," uvedla referentka Europe Direct Plzeň Christine Baierová.

Chodu infocentra se stěhování nedotklo, Europe Direct Plzeň i nadále zodpovídá dotazy osobně, telefonicky i na e-mailu europe.direct@techmania.cz.

"Plzeňané se aktuálně nejvíce ptají např. na administrativu spojenou s cestováním po Evropě. Objevují se také dotazy zdravotních sester, které uvažují o práci v Německu a řeší doplnění svého vzdělání. S novým školním rokem očekáváme zvýšený zájem škol o bezplatné publikace z dílny evropských institucí. Ty zdarma dodáváme v různých jazykových mutacích zejména pro účely studia jazyků, občanské výchovy nebo i ekonomie," doplnila Baierová.

V náhradních prostorách vedle uzavřeného vstupu do Techmanie zůstane informační centrum do 3. listopadu. Od 4. listopadu pak získá zázemí v prvním českém 3D Planetáriu, jenž Techmania otevře ve zrekonstruované budově poblíž rohu Borské a Břeňkovy ulice.

Ani tím však stěhovací odysea nekončí: teprve od března příštího roku najde infocentrum svůj permanentní domov v hlavní expoziční hale Techmanie. Stane se tak s dokončením projektu rozšíření populárního plzeňského science centra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám