Hlavní obsah

Techmania bude vyprávět Příběh jaderné energie

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou expozici představí od prvního června plzeňské science centrum Techmania. Těšte se na Příběh jaderné energie.

Foto: Techmania Science Center

Novou expozici představí od prvního června plzeňské science centrum Techmania.

Článek

Příběh jaderné energie je název nové expozice plzeňského science centra Techmania. Expozice bude spolu s populárně-vzdělávacími přednáškami kontaktním způsobem bourat mýty a předsudky v oblastech výzkumu, vývoje, výroby, bezpečnosti a využití jaderné energie v praxi.

"Problematiky jaderné energie se návštěvníci budou moci doslova dotknout. Na ploše více než 80 m2 totiž ukážeme konkrétní součásti jaderných elektráren nebo jejich modely, všeho bude samozřejmě možné se dotýkat," uvedl tiskový mluvčí science centra Tomáš Moravec.

Mezi exponáty, které si budou moci návštěvníci po celý červen doslova osahat, patří např. modely reaktorů, modely kontejnerů na použité palivo nebo měřič radioaktivity. Návštěvníky průběžně čekají ukázky radiační ochrany a tematické prezentace.

Nedílnou součástí projektu budou také populárně vzdělávací přednášky pro školy a veřejnost, které se budou věnovat např. významu energetického mixu u nás i ve světě, vlivu jaderného odpadu na životní prostřední nebo následkům katastrofy ve Fukušimě.

Reklama

Výběr článků

Načítám