Hlavní obsah

Taneční skupina Lucarino Dance vystoupila na posvícení v Líbeznicích

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice v sobotu 15. září vystoupila na tradičním Líbeznickém posvícení na hlavní scéně v přestávce mezi jednotlivými účinkujícími.

Foto: Jiří Růzha

Líbeznické posvícení - taneční skupina Lucarino Dance z DNS Čížkovice

Článek

Nápad pořádat velkolepé posvícení vznikl v obci Líbeznice před deseti lety a postupně se z této akce stává atrakce, na kterou se sjíždějí lidé z dalekého okolí. Letošní ročník přilákal více než dva tisíce návštěvníků.

Kulturní výbor, který akci pořádá, ji již podruhé umístil do příjemného prostředí parku Na Chrupavce. Celý park lemovaly stánky s klobáskami, cukrovím, posvíceneckými koláči, bramborovými lupínky, preclíky, medovinou, burčákem, pivem, dřevěnými výrobky, šperky a podobně. Prostě gurmán i hospodyňka si přišli na své. Velikou atrakcí byli dva velbloudi a mláďata tygříků. Posvícení nabízelo i kolotoče, autodrom a střelnice.

Uprostřed parku byla umístěna hlavní scéna kulturní části. Moderátor Petr Martinak postupně uváděl jednotlivá čísla. Zahajovala skupina Excelence, následovala vokální skupina Lucky Voice Band. Skupina Lucarino Dance přišla na řadu jako třetí. V první fázi vystoupení předvedla tři Line Dance tance v rockenrolovém stylu a po té klasickou americkou moderní country Line Dance. Skupina sklidila zasloužený potlesk. Milá byla i pochvala od Heidi Janků, jejíž vystoupení následovalo.

Program posvícení byl velmi pestrý a na hlavní scéně se vystřídali umělci jako Jaroslav Uhlíř, Marek Ztracený, skupina The Apples, Markéta Poulíčková a Olga Lounová. V noci následovala posvícenská zábava a ohnivá show. V Líbeznicích se lidé opravdu nenudí a mají se zde asi velmi dobře, protože jsme na akci napočítali 23 dvojčat. Ne dospělé, ale všechno děti, z čehož musí mít líbeznická radnice opravdu radost. Všem organizátorům patří poděkování za skvělou přípravu.

Taneční skupina Lucarino Dance byla založena v lednu roku 2008 z původního tanečního kroužku dvěma nově příchozími zaměstnanci, kteří se již léta věnují country scéně. Cílem bylo dokázat, že zdravotní a mentální postižení není překážkou v tanečním projevu a že skupina obstojí i v konkurenci jiných amatérských skupin.

Kromě velmi úspěšné reprezentaci skupiny na festivalech Patříme k sobě Semily, Slunce svítí všem Mladá Boleslav, Náš svět Žatec, Cesta k nám Ústí nad Labem, Nesem vám Vánoce Praha a Umíme se bavit Libochovice, také již čtyřikrát získala 1. místo v taneční soutěži v České Kamenici a dvakrát první místo v taneční soutěži v Křešicích.

Ovšem největším úspěchem je 2. místo v pohárové soutěži tanečních formací Team Dance 2011 Litoměřice, které se skupina zúčastnila jako jediná se zdravotním postižením a ihned si získala obdiv poroty a diváků. V listopadu loňského roku oslavila skupina své sté vystoupení na veřejnosti. Letos v květnu byl o skupině natočen Českou televizí krátký šot v pořadu pro zdravotně postižené Klíč.

Skupina vystupuje i na různých akcích jako například dnech dětí, obecních a firemních akcích, jarmarcích, westernových dnech, Domovech pro seniory a dalších. V listopadu čekají skupinu 2 náročné soutěže. Team Dance 2012 v Litoměřicích a Pardubická Ryengle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám