Hlavní obsah

Taneční skupina Lady Stars z pohledu tanečnice

Novinky, Kristýna Zoufalá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční skupina Lady Stars už působí 10 let a za tu dobu si ve světě vybudovala respekt a několik titulů. Přes mažoretky, roztleskávačky se dopracovala k různým druhům moderních tanců a dokonce nechybí ani baletní prvky.

Foto: Věra Komoňová - schváleno použití fotografie

Lady Stars na návštěvě v Barceloně

Článek

Barbora Komoňová je členkou od samého začátku, kdy její maminka přišla s jejím založením. „Naše skupina v Hustopečích vznikla v roce 2004, založila ji moje mamka a sestra, která od malička strašně ráda sledovala mažoretkový sport a cheerleading, se stala naší trenérkou. Už před tím měla taneční skupinu ve Valticích, ale potom jsme se přestěhovaly do Hustopečí u Brna a tak jsme začaly i tady,“ vzpomíná Bára.

Být tanečnicí však není jen zábava, ale i dřina. Aby se dostali tam, kde jsou, stálo to spoustu času a námahy. „Máme dvě skupiny, každá skupina má trénink minimálně dvakrát týdně tři hodiny a jednou měsíčně celou sobotu,“ popisuje. Ale to rozhodně stálo za to, protože se skupina stala trojnásobnými mistry světa v cheerleaders v letech 2011, 2012 a 2013.

Nedávno také začala skupina Lady Stars jezdit díky grantu Mládež v akci a za podpory Evropské unie trénovat a učit se nové věci od dalších tanečních skupin v zahraničí. Navštívili Anglii, letos byli ve Španělsku. Jejich nejdelší cesta byla do Portugalska, jinak byli v Chorvatsku, Itálii a příští rok se chystají do Finska.

„Když jsme před dvěma lety začali se starší skupinou více zajímat o streetdance než cheerleading a modernu, začali jsme místo obvyklých vystoupení nebo soutěží jezdit do ciziny na workshopy lektorů z celého světa, které nám opravdu hrozně moc daly. Díky cestování za tancem poznáváme hodně nových zajímavých lidí, děláme si nové přátele, které v tuhle chvíli už máme v Oslu, Londýně, Aveiru, Barceloně, Paříži, v Opole, ve Vídni nebo třeba i v Praze, a nejen, že tancujeme, ale taky trénujeme cizí jazyky, rozšiřujeme si obzory,“ říká Barbora. 

Díky tomuto mají tanečníci možnost získat nové kontakty a spoustu dalších zkušeností. Funguje to podobně jako výměnný pobyt. „Potom ta skupina, u které jsme byli, přijede k nám do Hustopečí, kde je týden hostíme zase my. Loni jsme tu měli Angličany z londýnského Studia68 a zrovna tento týden tu máme Barceloňany. Pojedeme jim ukázat Brno, kde máme workshopy v Magic free group, pak je na programu i Vídeň nebo Praha,“ popisuje tanečnice.

Bára však nejen tancuje, ale začala i trénovat svou vlastní skupinu mladších tanečnic. A i s nimi už se probojovala k úspěchu. „V loňském roce byly druzí na mistrovství světa v cheerleaders se sestavou "Rio", a pak se showdance "Pomádou" se staly mistry světa. Myslím, že si to holky moc užily a po všech těch trénincích si to i zasloužily,“ chválí své malé svěřence.

Tanec a vedení této skupiny Báru sice baví a chce se tomu dál věnovat, ale její budoucí povolání to asi nebude. Jak to bude v budoucnu, netuším, ale ráda bych se trénování věnovala dál ve volném čase, ale o kariéře profesionální tanečnice spíš nepřemýšlím,“ odpovídá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám