Hlavní obsah

Taneční skupina Danceversity Hustopeče bilancuje

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako předchozí roky byl i rok 2019 pro taneční skupinu Danceversity Hustopeče a Divadelní soubor Spolku dětí a mládeže Duhový svět Hustopeče velice úspěšný.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.
Článek

Počet tanečníků se v roce v 2019 ještě zvýšil a přibyla soutěžní skupina nejmenších dětí v kategorii baby, která svoje umění bude prezentovat v tanečních soutěžích ČR v sezoně 2020.

Vedle nejmenších předškolních dětí tancuje pod TS Danceversity i 25členná skupina dětí a 23členná skupina juniorů. Trenéry jsou už odchovaní tanečníci TS, nejvýznamnější roli v trenérském i organizačním kolektivu převzala Barbora Komoňová, dalšími jsou Eliška Vrbová i Michal Furch.

Spolek dětí a mládeže byl i v letošním roce úspěšný v projektech Erasmus+, divadelníci se zúčastnili výměny mládeže v Londýně a tanečníci spolupracovali se studenty Gymnázia T. G. Masaryka Hustopeče v projektu Do světa s portugalskými studenty, kdy navštívili portugalskou školu v blízkosti přímořského města Aveira. Projekt získal stotisícovou podporu na dopravu od Jihomoravského kraje, a tak se všichni mohli účastnit zajímavého programu projektu v portugalské škole a tanečníci zpestřili program tanečními vystoupeními.

Práce Spolku dětí a mládeže Duhový svět Hustopeče je každoročně podporována i granty projektů JMK, letos to byl grant na činnost spolku a taneční a divadelní skupiny a také nabídka JMK na spolupráci s partnerským regionem JMK v Číně, kdy se pět tanečnic a dvě vedoucí zúčastnily pobytu a  úžasného programu v čínském městě Guangzhou.

Rok 2019 byl okořeněný i spoluprací s CVČ Lužánky Brno, v Hustopečích hostovaly dvě dívky v rámci Evropské dobrovolné služby, jedna byla z Portugalska, druhá přijela z Francie. Zúčastnily se výuky na Gymnáziu T. G. Masaryka Hustopeče a tancovalo se i v tělocvičně s tanečníky. S členy EDS bude spolek spolupracovat i v roce 2020.

Všichni se těší na další uznaný projekt Erasmus+ s francouzskými tanečníky, velice zajímavý, protože kromě pobytu na Francouzské riviéře v červenci 2020 půjde i o tancování a hlavně focení a práci na společné vernisáži z uměleckých fotografií v levandulových polích ve Francii i u nás v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám