Hlavní obsah

Tanec na Masarykově náměstí v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostory Masarykova náměstí v Ostravě si v úterý 28. srpna přišli vyzkoušet členové baletního souboru Národního divadla moravskoslezského. Připravují se na prezentační představení všech divadel v Ostravě při akci Jdeme za vámi.

Foto: Josef Zajíc

Porada baletního souboru NDM. Masarykovo náměstí 28. 8. 2012

Článek

Pod bedlivým dohledem šéfa baletního souboru Národního divadla moravskoslezského v Ostravě pana Igora Vejsady se sešel na Masarykově náměstí v úterý 28. srpna odpoledne celý baletní ansámbl.

Tanečníci se připravují na prezentační vystoupení všech divadelních souborů v Ostravě Jdeme za vámi, které se bude konat 2. září 2012 od 17 hodin.

Na prosluněném náměstí mohli okolojdoucí občané Ostravy vidět špičku baletního souboru. Připravovali se zde sólisté baletu Jan Krejčíř, Rodion Zelenkov, ale také Michael Lewandowski, Lucie Skálová a další členové baletního souboru.

V neděli 2. září předvedou od 20:30 hodin představení Tanec mezi fontánami, kde budou ukázky z baletu Zázrak v tichu na hudbu Franze Liszta, Richarda Wágnera a Gustava Mahlera za uměleckého přednesu herce činohry NDM Jana Fišara.

Od 17 hodin 2. září 2012 se v rámci prezentace Jdeme za vámi představí i činohra NDM ukázkami z inscenací Balada pro banditu, Pygmalion a Donaha. Soubor opereta/muzikál se bude prezentovat muzikálem Divotvorný hrnec a klasickou operetou Polská krev.

Ukázky ze svých inscenací předvede i Divadlo loutek Ostrava, Komorní scéna Aréna a Divadlo Petra Bezruče. Diváci tak budou moci vidět najednou umělce ze všech ostravských divadel.

Po prezentační akci Jdeme za vámi - zahajujeme sezónu, bude následovat nabídka pro občany Přiďte za námi - otevíráme divadlo po prázdninách. V neděli 9. září si tak budou moci zájemci prohlédnout zákulisí a zázemí Divadla Antonína Dvořáka od 10 do 16 hodin. Nedělní den vyvrcholí Galavečerem k zahájení sezóny 2012-2013.

Podrobnosti: www.ndm.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám