Hlavní obsah

Talk show s Janem Saudkem zahájila Týden židovské kultury v Holešově

Novinky, Robert Rohál

Odpolední talk show se světoznámým fotografem Janem Saudkem odstartovala v neděli 12. srpna dvanáctý ročník festivalu Týden židovské kultury v Holešově.

Foto: Robert Rohál

Slavný fotograf Jan Saudek letos podruhé v Holešově.

Článek

Setkání s fotografem proběhlo v sala terreně holešovského zámku za účasti jeho obdivovatelů a účastníků již v úvodu zmíněného festivalu, který bude pokračovat až do soboty 18. srpna.

Věhlasný fotograf přijel letos do Holešova už podruhé. Poprvé tu byl v květnu při příležitosti vernisáže své rozsáhlé výstavy. Ta je umístěna ve velkém sále holešovského zámku a potrvá do konce letošního září. Představuje výběr 77 jeho fotografických obrazů - a jak se sám autor vyjádřil, považuje právě tuto výstavu za jednu z nejhezčích. A proč je na výstavě 77 fotografií? Je to prý symbolické – jejich počet odpovídá jeho věku. Mistr totiž oslavil letos v květnu sedmasedmdesáté narozeniny.

Během své talk show Jan Saudek především vtipkoval, vesele bavil přítomné publikum, přičemž tu a tam odpověděl i na nějaký dotaz z publika či moderátora Libora Gronského. A i když bylo původně v plánu, že svou přítomností poctí slavnostní zahájení celého festivalu, které následovalo po talk show, omluvil se - prý z osobních důvodů - a vrátil se do Prahy. Nicméně jeho vystoupení v Holešově zaujalo, a tak než odjel, musel rozdat nespočet autogramů.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám