Hlavní obsah

Tajemství staré bambitky ožije na scéně Divadla Perštýn

Novinky, Luboš Jakub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádku o loupežníkovi Krabovi a jeho dceři Aničce, kterou znáte z televizních obrazovek, teď můžete vidět i na jevišti pražského Divadla Perštýn.

Foto: Luboš Jakub

Tajemství staré bambitky

Článek

Bylo, nebylo jedno království a v něm žil loupežník Kraba, který bohatým bral a chudým dával. Když se mu ale narodila dcera Anička, pověsil bambitky na hřebík a začal se živit poctivým hrnčířským řemeslem.

Z Aničky vyroste krásná dívka, do které se zamiluje i princ Jakub. Toho vychovávají chamtiví královští rádcové Ferenc a Lorenc. Jejich hlavní  starostí je stále vymýšlet nové a větší daně, z kterých jde velká část peněz do jejich vlastní kapsy. To se Aničce nelíbí, a tak potají vezme tátovi bambitky a chce vrátit do království pořádek. 

Pohádku Tajemství staré bambitky uvede dětský soubor v režii Anny Jiřiny Daňhelové na nové pražské scéně Divadla Perštýn v neděli 29. prosince od 15 hodin. Představení se koná za podpory Městské části Praha 1. 

Reklama

Výběr článků

Načítám