Hlavní obsah

Taiwan očima nadšeného fotoamatéra

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 29. března byla ve veltruské Čepelákově výstavní síni zahájena výstava fotografií o ostrově Taiwan (Tchaj-wan, Formosa) místního nadšeného fotografa Jiřího Štrunce.

Foto: Jiří Štrunc

Žádné taiwanské odpočívadlo se bez dračí figuríny rozhodně neobejde!

Článek

Před časem během svých pracovních pobytů na tomto kouzelném ostrově pořídil stovky snímků. Ty nejlepší z nich jsou nyní k vidění až do neděle 6. května, a to každý pátek mezi 14. až 16. hodinou a dále na vyžádání každé úterý a čtvrtek od 13 do 15.30 hodin. Jiné termíny nebo odborný výklad je možno dohodnout přímo s autorem Jiřím Štruncem na mobilu 737 623 953.

Ostrov Taiwan byl do roku 1945 padesát let pod japonskou nadvládou. V roce 1949 se na něj po občanské válce v Číně pro změnu uchýlili tzv. Čankajškovci, avšak ČLR jej stále formálně považuje za svoji, byť vzbouřeneckou, provincii.

Hlavní město Tchaj-Pej se pyšní kdysi nejvyšší budovou světa a jednou z nejdynamičtějších světových ekonomik, a to zejména díky zde již tradiční výrobě počítačových komponentů.

Ostrov, kdysi známý rovněž jako Formosa, nabízí nejen divokou tropickou přírodu – proklatě hluboké soutěsky, nádherně křišťálová jezera, termální prameny a pobřeží s divokým příbojem, ale též živoucí buddhistické chrámy, kláštery a svatyně.

To vše Jiří Štrunc velmi dovedně zachytil objektivem svého fotoaparátu ve snaze podělit se o své nevšední zážitky se svými kolegy, přáteli a všemi fanoušky fotografie vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám