Hlavní obsah

Symfonický orchestr Českého rozhlasu nahrál skladbu Malá holka z repertoáru RockOpery Praha

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní sezóna přinesla pražské RockOpeře a jejím příznivcům mnoho divadelních zážitků a skvělých výkonů, ale také nových zkušeností. Jednou takovou je spolupráce se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, která vyústila ve společné natáčení skladby Malá holka z opery Romeo a Julie.

Foto: Archív RockOpera Praha

V roli nejmocnějšího Veroňana se v rockové opeře Romeo a Julie pravidelně představuje i populární rocker Kamil Střihavka

Článek

„Naše spolupráce se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu začala na Mezinárodní konzervatoři Praha, kde nás seznámil významný český textař Michael Prostějovský. O symfonickou podobu skladby se postaral i hudební skladatel a aranžér Daniel Wunsch, který aranžuje symfonické party například také v metalové opeře 7 proti Thébám. Ze spolupráce se symfoniky Českého rozhlasu vznikla nahrávka skladby Malá holka z opery Romeo a Julie. Píseň za doprovodu orchestru zpívá naše Julie Žofie Dařbujánová,” uvedla zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Rocková opera Romeo & Julie v loňském roce slavila u obecenstva úspěch, to se ostatně potvrdilo i letos, kdy si podle slov umělecké šéfky příznivci RockOpery Praha vynutili další reprízu Romea a Julie.

Představení kromě emotivního příběhu nabídne velkolepou show plnou akrobacie, živé hudby, světel, krásných kostýmů a vynikajících výkonů našich protagonistů. Diváky vyžádaná repríze je naplánována v holešovické divadelní aréně na 10. června od 19 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám