Hlavní obsah

Svoz bioodpadu v Bohumíně státní svátek neovlivní, slevy pro příští rok zůstávají

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je 17. listopadu státní svátek, vývozu hnědých popelnic na bioodpad se to v Bohumíně nijak nedotkne. Popelářská auta přijedou do Skřečoně, Nové Vsi i Záblatí vyvézt bioodpad podle harmonogramu.

Foto: Pavel Čempěl

Přes tisíc lidí si v Bohumíně nechává vyvážet odpad přímo od zahrádky.

Článek

„Přibývá nám dotazů od domkařů a zahrádkářů, jak to bude s vývozem bioodpadu v pátek 17. listopadu. Svoz proběhne podle plánu, lidé tedy mohou nachystat nádoby k vysypání,“ uvedla Šárka Plutová z odboru životního prostředí bohumínské radnice.

Letos svozu bioodpadu využívalo v Bohumíně přes 1000 domácností. Vysoký nárůst zájmu o tuto službu radnice očekávala, přišla totiž s možností zapojit se do inovované kampaně Chovám se ekologicky. Díky ní mohli lidé výrazně ušetřit a platili za vývoz jedné nádoby ve čtrnáctidenním intervalu jen 150 korun ročně namísto plné ceny, která je 500 korun.

Nejvíce zájemců, téměř tři stovky, eviduje radnice ve Skřečoni, následuje Nový Bohumín se 180 smlouvami. Ve Starém Bohumíně službu využívá 163 domácností, zhruba 150 je jich v Záblatí, stovku přesáhl i počet klientů v Pudlově. Naopak nejméně zájemců o vývoz bioodpadu je ve Vrbici a Šunychlu.

Svoz hnědých nádob na bioodpad pro domkaře a zahrádkáře začal letos v dubnu a skončí v pátek 1. prosince. V příštím roce se pro Bohumíňáky, kteří mají uzavřené smlouvy, nic nemění. Ještě letos dostanou do poštovních schránek zdarma stolní ekologický kalendář, v němž budou mít všechny termíny svozu komunálního i bioodpadu přehledně zaznačeny. Pokud jsou zapojeni do ekologické kampaně, cena svozu pro ně i v roce 2018 zůstane stejná. Ti, kteří zvýhodněnou sazbu prostřednictvím kampaně nevyužívají, zaplatí příští rok 527 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám