Hlavní obsah

Svou úspěšnou Pohádku sousedskou uvede ve Zlíně MIM o. s.

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbližší pohádková neděle ve zlínském Zlatém jablku bude ve znamení premiéry. Dětem se zde 26. února představí divadelní sdružení MIM o. s z Prahy, které si pro své premiérové účinkování ve Zlíně vybralo příběh Pohádka sousedská. Představení začínají tradičně v 10.00 a 15.00 hodin a vstup na ně je zdarma.

Foto: MIMo.s.
Článek

Poslední neděle v měsíci patří ve Zlatém jablku jako obvykle nejmenším návštěvníkům. V neděli 26. února se jim poprvé představí sdružení MIM o. s. z Prahy, které zde odehraje Pohádku sousedskou aneb Byl jednou jeden domeček.

Pohádkový příběh pro nejmenší s písničkami Petra Skoumala ukazuje dětem, že i rozdílní lidé k sobě mohou najít cestu, a že je dobré respektovat druhé a zároveň zůstat sami sebou. „V představení se mísí prvky klasického herectví a principy klauniády, neverbálního a komediálního herectví. Akce probíhají z větší části za spolupráce s dětským publikem, které se i díky skladbám od Petra Skoumala aktivně zapojuje do děje," uvedl autor hry a jeden z protagonistů Petr Liška.

Pohádka vypráví o tom, jak se veselá paní Karamela - varietní umělkyně - přistěhuje do sousedství pana Žlutého, který je tak trochu samotář a morous. Sousedské soužití těchto dvou rozdílných povah není zpočátku zrovna nejlepší. Ale paní Karamela si svým neutuchajícím optimismem a pozitivním přístupem k životu velmi záhy získává sympatie obecenstva a postupně i sympatie pana Žlutého, který, jak se ukáže, není zas až takový morous a samotář.  

Představení je tentokrát určeno pro děti od 3 do 8 let, trvá 50 minut a odehraje se opět v dětském koutku ve 2. patře nákupní galerie. První pohádku mohou děti shlédnout v 10 hodin a pro ty, kdo si v neděli rádi přispí, je připravena repríza v 15 hodin.

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769 (z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám