Hlavní obsah

Světová streetballová špička se představí v Lounech

Novinky, Eva Houšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za necelý týden se fanoušci světové 3x3 scény mohou těšit na velkolepou podívanou. Druhý ročník Rehasport 3x3 Games 2015 proběhne v neděli 5. dubna opět v Lounech a k vidění budou nejlepší hráči světa.

Foto: Eva Houšková

Streetball Games

Článek

Oproti minulému roku je tu jedna novinka, akce je zařazena jako oficiální turnaj ČBF Tour 2015 a vítězové postupují do pražského červnového finále, kde mohou bojovat o postupové místo na World Tour Prague 2015.

Prestiž Rehasport 3x3 Games neustále stoupá, svědčí o tom i zvyšující se počet profesionálních hráčů usilujících o vítězné příčky. Největší 3x3 indoor turnaj v České republice letos navštíví vítězové minulého ročníku Novi Sad ze Srbska, jež jsou vítězným týmem Wourld Tour 2014, tedy nejlepším týmem světa a zároveň jde o 4 nejlepší hráče světa.

Mimo hvězd ze Srbska se fanoušci mohou těšit například na skvělý tým Maribor ze Slovinska posilněný o člena české reprezentace Jana Stehlíka. Turnaj bude mít tu čest hostit také slovenskou, německou a samozřejmě českou reprezentaci. Čeští reprezentanti se nyní aktivně připravují na první Evropské olympijské hry v Baku a bude jistě zajímavé sledovat jejich nynější formu.

Podle aktuálních zpráv se chystá bohatý doprovodný program a samozřejmě nelze nezmínit tak oblíbené individuální soutěže 3pt Shootout a Slam Dunk Contest, jichž se bude moct zúčastnit každý přihlášený hráč.

Další novinkou oproti minulému ročníku je výše finanční odměny pro vítěze, vítězné týmy se tentokrát mohou těšit na rovných 30 000 Kč. V hale budou k dispozici tři oficiální FIBA 3x3 kurty na kterých se hráči vystřídají. A jako bonus pro ně bude k dispozici fyzioterapeutický koutek, který budou moci navštívit kdykoli během her.

Sportovní fanoušci se mohou těšit na ryze hvězdný zážitek, celou neděli bude ve sportovní hale v Lounech k vidění opravdu špičkový 3x3 streetball. Program začíná již v 11 hodin dopoledne a trvat bude až do pozdních odpoledních hodin. Zájemci stále mají možnost přihlásit svůj tým a v případě, že vás zajímá spíše fandění, jste podle slov Martina Jakeše, českého reprezentanta ve streetbalu a zároveň organizátora akce, vřele vítáni. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám