Hlavní obsah

Světová kráska míří do Prahy. Bude volit nejsympatičtějšího gaye Česka a Slovenska

Novinky, Marian Kajzer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světová modelka, která je velmi podobná Claudii Schiffer, Lenka Josefiová míří do Prahy, aby zasedla v porotě soutěže o nejsympatičtějšího gaye. GAYMAN 2015 se uskuteční 19. září.

Foto: Marian Kajzer

Lenka Josefiová

Článek

Miss Intercontinental Czech Republic 2014, Most Popular Star of the year 2014, Miss Fashion TV 2013. Supermodel international 2013 runner-up & No1 Model of the world 2014 runner-up... To je jen zlomek jejích titulů, které Lenka vyhrává jak na běžícím páse.

Lenka, která žije již nějaký čas v Dubaji, se rozhodla podpořit gaye z Česka i Slovenska, protože je rodačkou z ČR a mezi touto komunitou, která do světa módy rozhodně patří, má mnoho přátel po celém světě.

GAYMAN Česko Slovenska je pokračovatelem GAYMAN České republiky, soutěže sympatie, kterou v letech 1992 - 2000 pod patronátem SOHO organizovaly v České republice některé jeho členské organizace.

Soutěž byla označována za svého času jednu z nejvýznamnějších společenských akcí gay a lesbické komunity. Finálové večery probíhaly obvykle poslední červnovou sobotu při příležitosti Christopher Street Day, celosvětových oslav "gay hrdosti".

V roce 2010 se soutěž obnovila pod značkou GAYMAN ČR. Od roku 2012 je soustěž rozšířena o Slovensko a vedena tak jako GAYMAN Česko Slovenska. 

Vítěz loňského ročníku Daniel Fröhlich odlétá již příští měsíc na světovou soutěž Mr. Gay World 2015 do Jihoafrické republiky.

Pořadatelé slibují, že Lenka Josefiová nebude jediným zahraničním hostem finále 2015. To se uskuteční 19. září v Praze a bojovat o titul bude 8 finalistů, které v únoru vybrala 14člená porota.

Ve finále budou mladí pánové soutěžit ve 4 disciplínách a svými výkony budou muset oslovit porotu, která bude mít více než 30 členů. Choreografem večera a celého ročníku je Marek Křenek, slovenský rodák žijící v Praze, jenž se může pyšnit titulem mistr světa v Show dance. Diváci se tak mohou těšit na spousty V.I.P. osobností jak ze světa kultury, tak z politického a společenského života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám