Hlavní obsah

Své zdraví si přišli utužit běžci na 22. ročník Silvestrovského běhu Hrabovou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V poslední den roku 2011 si přišli utužit své zdraví běžci na 22. ročník Silvestrovského běhu Hrabovou. První ročník se konal 31. prosince 1989.

Foto: Josef Zajíc

Běh mladých na 4,25 km.

Článek

Počasí všem 123 závodníkům a nadšencům z řad mládeže a dospělých přálo. Nebyl sníh, nebyla námraza. Trocha vody na asfaltu, po kterém se převážně běželo, účastníkům nevadila.

V deset hodin odstartovala kategorie mladých do 14 let na jeden okruh měřící 4,25 km. Okruh zvládli všichni. Deset minut po nich vyběhlo široké pole mužů a žen na 9,5 km.

Ani v jedné hlavní kategorii nebyl překonán rekord tratě, ale výkony byly velmi dobré. V kategorii mužů do 39 let vyhrál Radek Karnufek z SSK Vítkovice. Běžel trať za 31:00 minut. Nejrychlejší ženou byla Petra Pastorová. Zaběhla čas 34:46 minuty.

Po doběhu, jako vždy, dostávali závodnici originální medaile. Závod byl pořadateli ukončen předáváním cen nejlepším třem závodníkům a závodnicím ve všech věkových kategoriích. Na závěr poděkoval pořadatelům, které zastupoval jejich ředitel Ing. Radouš Holuša, starosta Městského obvodu Ostrava-Hrabová Mgr. Rostislav Naď.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám