Hlavní obsah

Svatováclavská slavnost na zámku Dobříš se ponese na hudební vlně

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už popatnácté se letos na zámku Dobříš uskuteční tradiční Svatováclavská slavnost. Vrchol turistické sezóny se letos ponese na hudební vlně, zámecké komnaty se na celou sobotu 12. září promění v dobové koncertní salonky.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Nádvoří zámku zaplní po celý den stánky s občerstvením a suvenýry.

Článek

Celodenní program začíná v 10 hodin, návštěvníci se jako každým rokem mohou těšit na kostýmované prohlídky zámecké expozice. „V hostinské části navíc prohlídky obohatí žáci ZUŠ Dobříš, kteří pod vedením pana ředitele Jana Voděry nacvičili tematická hudební vystoupení,“ sdělila Tereza Vyhlasová ze zámku Dobříš.

V odpoledních hodinách se přilehlý francouzský park promění v hravý prostor pro celé rodiny. Bohatý zábavný a soutěžní program pro děti pořádá Aerobik Studio Orel pod vedením Denisy Havlíčkové. „V zahradě uvidíte také ukázky sokolnictví, zavítají mezi nás i šermíři,“ podotkla Tereza Vyhlasová. Na nádvoří zámku ani ve francouzském parku nebudou chybět stánky s občerstvením a suvenýry.

Také letos se návštěvníci z Prahy mohou na dobříšskou slavnost svézt speciálním parním vlakem, který bude vypraven v 10 hodin z nádraží Braník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám