Hlavní obsah

Svatební dny zvou snoubence na zámek v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvních májových dnech, od 1. do 4. května, budou moci všichni snoubenci a zamilovaní navštívit Litomyšlské svatební dny. Litomyšl je totiž perfektním místem pro svatbu.

Foto: Zdeňka Kalová

Součástí programu je také květinová show.

Článek

Zámek v Litomyšli byl vystavěn Vratislavem z Pernštejna jako dar pro milovanou ženu Marii Manrique de Lara y Mendoza, s níž prožil v manželství 27 let. Zámek je dodnes tradičním svatebním místem.

A právě všem snoubencům jsou určeny Litomyšlské svatební dny, které se uskuteční v termínu od 1. do 4. května. Tím nejdůležitějším z programu je svatební výstava. V zámeckých historických sálech budou předvedeny svatební šaty, doplňky, květiny, dekorace, výzdoba svatební tabule apod.

Výstavu doplní v sobotu 3. května doprovodný program. Na nádvořích budou probíhat módní přehlídky, ukázková svatba nebo kulturní vystoupení, snoubenci budou mít možnost objednat svatbu v balónu, nebo odvoz historickými vozy. Pro svatebčany budou připraveny projížďky městem koňmo. Ve velkém kongresovém sále pak budou probíhat ukázky vazeb svatebních kytic a dekorací. Nejen nevěsty mohou využít rad kosmetiček a kadeřnic.

Pokud budou návštěvníci stát o pomoc nejen ohledně obřadu, ale i k výběru květin, výzdobě, fotografování, svatební hostině či ubytování, v kongresových centrech budou k dispozici místní dodavatelé svatebních služeb, s nimiž je spolupráce roky prověřená a vyzkoušená.

Svatební show, sobota 3. května – ukázka z programu:

– - módní přehlídka svatebních a společenských šatů, pánských oděvů nejméně ze čtyř salonů

– - módní přehlídka spodního prádla a dámských šatů napříč historickými epochami v podání Spolku elegantních dam

– - floristická show s komentovanými ukázkami deseti vazeb svatebních kytic

– - pěvecké vystoupení s kytarovým doprovodem (šanson, swing, jazz)

– - v případě příznivého počasí ukázka vzletu svatebního balónu.

Reklama

Výběr článků

Načítám