Hlavní obsah

Šumperský Džemfest představí Mňágu, Mandrage i Silen Disco

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 19. října odstartuje v kulturním domě v Šumperku už 13. ročník festivalu Džemfest. Nejsilnějšími taháky budou podle organizátorů legendární Mňága a Žďorp, Mandrage či mezinárodně úspěšná kapela Charlie Straight. Festival bude moderovat Ruda z Ostravy.

Foto: KD Šumperk
Článek

Právě Mňága a Žďorp spolu s novou hvězdou české hudební scény, kapelou Mandrage, festival v pátek otevřou. Návštěvníky tak mimo jiné čeká i momentální hit druhé z kapel Šrouby a matice.  

Pořadatelé dají v programu prostor také novým talentovaným skupinám. Letos posluchači uslyší progresivní kapelu Mothers Angels z Litomyšle a formaci VKV z Leštiny.

Na návštěvníky Džemfestu ale čeká i zcela nový zážitek, mohou si vyzkoušet současný světový fenomén Silen Disco. "Je to taneční párty v naprostém tichu,“ přidal pozvání pořadatel Ondřej Polák.

Vedle hlavního večera přichystali organizátoři pestrý doprovodný program. Od 12. do 24. října se konají satelitní pořady v knihovně, H-clubu a kině Oko. „Na filmové scéně letos promítneme kultovní snímek Pulp Fiction a zbrusu nový záznam živého koncertu skupiny Fatboy Slim. V knihovně vystoupí v rámci Džemfestu ostřílený cestovatel a hudebník Karel Kocůrek,“ dodal Ondřej Polák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám