Hlavní obsah

Studenti Česko-anglického gymnázia opět slavili Halloween

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední říjnový den patřil rozličným strašidelným i veselým bytostem, které bylo možné potkat v centru Českých Budějovic. Studentky a studenti Česko-anglického gymnázia (ČAG) opět slavili tradiční anglosaský svátek Halloween.

Foto: Kateřina Štruncová

tanec na náměstí

Článek

Halloween je na ČAG již od prvních let existence školy nedílnou součástí výuky anglického jazyka. Studentky a studenti tak zábavnou formou poznávají reálie anglicky mluvících zemí, a to v tomto případně doslova na vlastní kůži.

Nejprve připravují halloweenskou výzdobu s dýněmi, pavouky a netopýry, chystají masky a následně je předvádějí před odbornou porotou. Tu tvoří především zahraniční lektoři působící na ČAG.

Po přehlídce masek se strašidla vydávají do centra města, kde jsou pro ně připraveny stanice s nelehkými úkoly. Vybraný student musí například nakrmit poslepu kamaráda nebo masky oslovují kolemjdoucí.

U Černé věže stála skupina chlapců s lebkou. „V lebce máme speciální bonbóny s dobrými i nedobrými příchutěmi,” vysvětlil Dominik Ettrich z kvarty. „Soutěžící musí fazolku sníst, ať chutná jakkoliv,” dodal student. „Všechny bonbóny se ale dají strávit,” uklidňoval spolužák Petr Daněk.

Po absolvování všech úkolů se strašidla vrátila do školy, kde je čekala stezka odvahy, a pak teprve vypukla pravá halloweenská oslava...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám