Hlavní obsah

Střihy plavek budou odvážnější. Vrací se tlumené barvy, nastínil v Brně odborník

Novinky, David Zouhar

Vysoké letní teploty řeší lidé často výletem k vodě. Mnozí si při tom pokládají otázku, zda jsou jejich plavky ještě v módě. Právě o trendech v koupacích oděvech na nadcházející rok promluvil o víkendu na brněnských veletrzích módy a obuvi STYL a KABO Martin Kárych ze společnosti Altra.

Foto: David Zouhar

Martin Kárych na veletrzích STYL a KABO.

Článek

Podle něj se designéři zejména v případě dámských plavek nebojí odvážnosti. „Snahu neprovokovat pohřbili,“ řekl. Neznamená to ale, že by z trhu zmizely jednodílné plavky, které jsou považované za konzervativnější. „Dostanou ale hluboký výstřih do V, budou mít obnažená záda a vázat se budou za krkem,“ popsal Kárych.

Nejprodávanější ale i nadále zůstanou bikiny. Jejich spodní díl však dozná výrazných změn. Výška pasu se zvedne mnohdy až k pupíku. „Naopak se extrémně vykrojí nohavičky, což přispěje k optickému prodloužení nohou,“ vysvětlil odborník. Horní díly také změní tvar. Kromě vršků ozdobených například volány se na trh dostanou i kousky připomínající crop topy, které zakryjí ramena či paže. Toto řešení pomůže ženám, které nejsou spokojené se svou postavou.

Kárych na brněnském výstavišti rozebíral také barevnost. U vody podle něj uvidíme více tlumených barev, nicméně zářivé z pultů obchodů nezmizí.

Zatímco dámskou koupací módu čeká proměna, u mužů žádná revoluce nenastane. „I nadále budou trendy potisky i klasické barvy, jako jsou modrá, červená, černá a bílá,“ informoval. Častěji se objeví elastické provedení plavek a pánské šortky, které končí v půli stehen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám