Hlavní obsah

Strhující výkon ve druhé půli rozhodl o vítězství olomouckých basketbalistů

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské drama sledovali diváci na utkání 7. kola 1. ligy v basketbalu mužů. Domácí celek Basketbal Olomouc prohrával s hosty z VŠB Ostravy již o 18 bodů, nakonec se radoval z výhry.

Foto: Basketbal Olomouc

Michal Pekárek se svými hráči

Článek

Hráči týmu Basketbal Olomouc vstoupili do utkání velmi rozpačitě. Hosté z celku VŠB Ostrava postupně zvyšovali svůj bodový náskok ze sedmi bodů po první čtvrtině na patnáct bodů po první půli (25:40).

Poločasová přestávka a proslov domácího kouče Michala Pekárka zafungovaly na výbornou. "V prvním poločase jsme hráli ve všech směrech špatně a chyběl nám pohyb i komunikace mezi hráči. V druhém poločase jsme se zlepšili ve všech směrech a díky výbornému pohybu v útoku jsme dostávali soupeře pod tlak a postupně stahovali bodové manko,” zhodnotil průběh utkání domácí trenér.

Třetí čtvrtina byla pro domácí z říše snů, po ní byl stav 57:48, hosté tak nastříleli pouze osm bodů, zatímco domácí 32. Výborná hra domácích pokračovala také v poslední části zápasu a domácí tak zaslouženě zvítězili v poměru 80:60.

"S výsledkem jsem samozřejmě spokojen, každé vítězství v soutěži, kde jsou jednotlivé celky dosti vyrovnané, je cenné. S hrou v první polovině utkání být spokojen ale nemohu,” doplnil Pekárek.  

Hráče celku Basketbal Olomouc čeká již v pondělí 28. října pohárové utkání v Karviné a následně 3. listopadu duel se Sokolem Vyšehrad. Další utkání na domácí palubovce je na programu 10. listopadu, kdy přijede mužstvo BK Opava B.

Mužem utkání byl zvolen Jiří Kysela, který svou bojovnou hrou dopomohl k obratu utkání. Nejlepšími střelci domácího celku bylo již tradiční duo Jakub Sedlák (20 b.) a Pavel Harčar (19 b.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám