Hlavní obsah

Strhující muzikál Cikáni jdou do nebe se vrací na scénu Slováckého divadla

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obnovenou premiéru muzikálu Cikáni jdou do nebe uvede Slovácké divadlo v Uherském Hradišti v sobotu 9. února od 19 hodin, další repríza se uskuteční 27. února. Režisérem kultovní inscenace je Radek Balaš.

Foto: archiv SD UH

Muzikál Cikáni jdou do nebe se vrací do Slováckého divadla.

Článek

Muzikály Slováckého divadla patří k nejnavštěvovanějším titulům. Oceňují je divadelní odborníci, obdivují je i diváci. Nejinak tomu bylo v případě muzikálového hitu Cikáni jdou do nebe, jejž na uherskohradišťská divadelní prkna přivedl v listopadu 2010 režisér Radek Balaš.

Před rokem se kvůli těhotenství představitelky hlavní ženské role přestal hrát, ale divadelníci slíbili, že se vrátí. Jeho čas nastal právě teď.

„Moc se na Cikány těšíme,“ říká největší zloděj koní Zobar alias herec Petr Čagánek. „Věřím tomu, že rok pauzy muzikálu na síle neubral. Spíš naopak. Všechno bude ještě hlubší,“ myslí si.

Podobného názoru je i jeho kolega David Vaculík. „Když jsme si v uplynulých dnech na zkouškách připomínali všechny ty skladby, překvapilo nás, jak se nám samy vybavovaly a jak se s nimi dostavovaly všechny ty silné emoce a situace.“

Čím to je? „V tom zvláštním baladickém příběhu cosi fascinujícího. Diváci cítí, že něco podobného sami možná zažili, a je možné, že se jim tento jejich zážitek znovu vrátí. Tomu všemu pomáhají geniální písně, jejichž sugestivita je tak silná, že jim prostě podlehnete a už chcete nebo ne. Ta hudba je zkrátka výjimečná a nádherná,“ je přesvědčený režisér Radek Balaš a připomíná, že na strhujícím výsledku mají velkou zásluhu herci Slováckého divadla.

„Slováčtí herci mají jednu zcela výjimečnou vlastnost. Jsou ochotni a schopni splnit každý, i ten nejbláznivější režijní nápad a poprat se o něj na jevišti se vší pokorou, vážností a současně vervou. Myslím, že právě tahle schopnost je odlišuje od všech ostatních souborů v republice,“ sklání se před souborem z Uherského Hradiště Radek Balaš. Že jsou jeho slova pravdivá, se potvrdilo hned několikrát. Diváky výkony „slováckých“ herců uhranuly natolik, že se muzikál stal nejlepší inscenací roku 2010 a představitel Buči Tomáš Šulaj byl brzy na to nominovaný na Thálii.

I když je o vstupenky na muzikál Cikáni jdou do nebe obrovský zájem, několik posledních je možné zamluvit v pokladně nebo online na webových stránkách Slováckého divadla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám