Hlavní obsah

Střetů se zvěří přibývá

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim evidují policisté více nehod se zvěří. Od začátku letošního roku vyjížděly dopravní hlídky na Břeclavsku celkem k 56 takovým nehodám. Během střetů vyhasly zvířecí životy, lidé často utrpěli zranění. Při poslední nehodě zahynul víc než metrákový jelen.

Foto: PČR
Článek

Řidiči by si měli hlavně dávat pozor v úsecích, kde může docházet k častému výskytu zvěře. Tato místa jsou většinou označena výstražnou dopravní značkou. K rizikovým patří silnice procházející lesem nebo v blízkosti lesního porostu.

"Pokud dojde ke srážce se zvěří, je povinností řidiče kontaktovat Policii ČR. Musí ohlásit místo střetu, případné zranění osob a také sdělit, jestli sražená zvěř netvoří překážku v silničním provozu," informovala policejní mluvčí Kamila Haraštová. U těchto dopravních nehod je vždy potřeba vyrozumět příslušné myslivecké sdružení, které zajistí odvoz mrtvé zvěře.

"Zažil jsem to na vlastní kůži, když mi v noci přes cestu přeběhlo stádo divočáků. I když jsem brzdil, poslední prase jsem srazil. Škoda na autě byla přes dvacet tisíc," popsal vlastní zkušenost jeden z řidičů. 

Poslední střet, který na Břeclavsku policisté šetřili, se stal na trase z Valtic do Břeclavi. Osobnímu vozu vběhl do cesty víc než metrákový jelen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám