Hlavní obsah

Střelnou zbraní donutil zákazník doručovatele balíku lehnout na zem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V policejní cele a s vyhlídkou až osmiletého pobytu za mřížemi skončil v neděli 18. srpna muž ze Zlína-Malenovic, který zbraní ohrožoval kurýra, jenž mu doručoval balík.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Dramatické chvíle zažil dvaadvacetiletý student z Kopřivnice, který v neděli dopoledne doručoval jako kurýr balíček pětačtyřicetiletému muži ze Zlína- Malenovic. Zákazník na něj mířil zbraní, nutil ho, aby si lehl na zem a choval se velmi nevypočitatelně. Za výtržnictví a vydírání mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ informovala dnes mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Student si přivydělává jako kurýr zásilkové služby. V neděli dopoledne doručoval balíček muži z Malenovic. Setkání předcházelo několik telefonátů, kdy se spolu domlouvali na přesném místě předání. Už z telefonátů bylo zřejmé, že zákazník není ve své kůži.

„Když se setkali, kurýr mu chtěl předat balíček, muž ale vytáhl zbraň, kterou měl za opaskem, namířil ji na kurýra a několikrát důrazně řekl, ať si lehne na zem. Student učinil, co po něm chtěl. Pak vydal ozbrojený muž pokyn, aby vstal, načež se mu omluvil s tím, že si dělal legraci. Kurýr mu předal balíček, a co nejrychleji odjel. Událost oznámil policistům ve Zlíně,“ vylíčila událost mluvčí.

Policisté poté, co studenta vyslechli, začali okamžitě jednat. Nebylo totiž jasné, zda muž se zbraní někomu neublíží. Navíc zjistili, že za podobné jednání už byl jednou odsouzen.

„Pod legendou se jim ho podařilo dostat z bytu ven. Policisté z pohotovostního a eskortního oddělení poté agresora, který byl zjevně podnapilý, zadrželi a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu vyšší než tři promile,“ sdělila Monika Kozumplíková.

Muž podle mluvčí policistům vydal všechny zbraně a náboje, které měl v bytě. Jednalo se o dvě plynové, dvě airsoftové zbraně a jeden znehodnocený samopal. Zbraň, s níž mířil na kurýra, byla plynová.

Reklama

Výběr článků

Načítám