Hlavní obsah

Středočeši budou mít další možnost vyměnit kotle

Novinky, Tomáš Vašíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeští krajští radní se na svém zasedání v pondělí 12. května dohodli na pokračování v programu finanční podpory výměny starých kotlů za nové ekologické.

Foto: Krajský úřad Středočeského kraje

Při první výzvě k podání žádostí se již od brzkého rána tvořila fronta před krajským úřadem. Situace se bude pravděpodobně opakovat.

Článek

Odsouhlasili uzavření dohody s Ministerstvem životního prostředí ČR a Státním fondem životního prostředí ČR (SFŽP) ve výši 80 miliónů korun na poskytnutí dotace v rámci Společného programu na výměnu starých kotlů za nové pro občany Středočeského kraje.

„Vzhledem k tomu, že se náš kraj bude podílet na této celkové částce rovnou polovinou, tedy 40 milióny, radní odsouhlasili, že tato částka bude zapracována do krajského rozpočtu pro rok 2015,“ informoval hejtman Středočeského kraje Josef Řihák.

Podle náměstka pro oblast životního prostředí a zemědělství Marka Semeráda je zájem lidí o výměnu kotlů stále obrovský. „V rámci první výzvy na výměnu starého kotle na nový ekologický, která proběhla v roce 2013, zájemci vyčerpali během tří dnů celou finanční částku 40 670 000 Kč, která byla na tento program vyčleněna. Uspokojeno bylo 912 podaných žádostí o dotaci,“ připomněl náměstek Semerád.

„Předpokládáme, že nová výzva pro čerpání finančních příspěvků na výměnu kotlů bude vyhlášena v září letošního roku. A protože kontrola podaných žádostí trvá zhruba čtyři měsíce, budou moci občané dosáhnout na čerpání těchto peněz až v roce příštím, tedy v roce 2015,“ vysvětlil hejtman Josef Řihák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám