Hlavní obsah

Strašidlo cantervillské na zámku Loučeň

Novinky, Diana Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie na námět povídky Oscara Wilda The Canterville Ghost (1887) se v jedinečném prostředí loučeňského zámku představí 11. července.

Foto: Diana Váňová

Strašidlo cantervillské

Článek

V hlavních rolích vystoupí Martin Zounar, Bára Štěpánová a Martin Pošta.

Známý příběh, se známými herci a opravdovým strašidlem, je motto nejnovější adaptace známé a v českých zemích oblíbené divadelní hry, která se dočkala také filmové verze s Jiřinou Bohdalovou a Jiřím Bartoškou ještě v roce 1989.

V hlavních rolích vystoupí:

Martin Zounar jako Hiram B. Otis, americký velvyslanec, kupující zámek lorda Cantervilla, vzhlednou nemovitost zatíženou varováním o nadpřirozených jevech….

Bára Štěpánová v roli paní domu Ms.Umneyové, která z pozice svého postavení na zámku, všechno ví a všechno zná.

Martin Pošta se převtělí do postavy sira Simona de Cantervill, strašidla, které jen těžko hledá klid a pohodu pro výkon svých povinností.

Dále se představí Hanka Sršňová v roli Lukrecie Otisové (Tappanové), manželky pana Otise, Dorota Paulik v roli Virginie E. Otisové, starší dcery Otisových, Lukáš Toman Paclt jako vévoda James Bilton z Lockahmu. Maťa Toman a Rozárka Tomanová zahrají úlohu dětí Otisových.

Služebnictvo je zastoupeno zajímavým doplněním trojice komtes, které tvoří vokální, hudebními cenami ozdobená, skupina Přelet M. S.

Na představení se můžete těšit 11. července od 21.00 hodin. 

Další informace o představení a vstupenkách na www.strasidlonazamku.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám