Hlavní obsah

Stovky mladých z ostravsko-opavské diecéze prožijí víkend v Jeseníku

Novinky, Pavel Siuda

Stovky mladých lidí z celé ostravsko-opavské diecéze zamířily v pátek 31. března do Jeseníku na víkendové setkání mládeže. Nocleh mají zajištěný v místní základní škole a duchovní i zábavný program bude probíhat v tělocvičně, kostele a v ulicích města.

Foto: Pavel Siuda

Mládež ostravsko-opavské diecéze prožije od pátku 31. 3. do neděle 2. 4. 2017 společné setkání v Jeseníku.

Článek

Tradiční setkání s biskupem neboli BISCUP bude letos bez přítomnosti biskupa Františka Václava Lobkowicze, který se s mladými spojí jen telefonicky ze svého lázeňského léčebného pobytu.

Celý víkend s mladými prožije generální vikář diecéze Mons. Martin David, který bude také v sobotu v 11.00 hodin sloužit v jesenickém farním kostele mši svatou. Dopoledne čekají na účastníky setkání katecheze na různá duchovní témata a odpoledne se mohou těšit na hru v ulicích města. Setkání zakončí v neděli 2. dubna mše svatá v kostele, která začíná v 10.30 hodin. Program setkání zde.

Tradice setkání mladých s diecézním biskupem zavedl v roce 1984 papež Jan Pavel II. Od té vyhlašují papežové Květnou neděli jako Světový den mládeže. Jednou za čtyři roky se mládež schází na celosvětovém setkání. Naposledy v Krakově s papežem Františkem, který každoročně adresuje mladým také své poselství.

Reklama

Výběr článků

Načítám