Hlavní obsah

Stolní tenisté Hostinného sehrají zápas desetiletí

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmifinále prestižního evropského poháru TT – Intercupu sehrají na domácí půdě v sobotu 16. března stolní tenisté Tatranu KRPA Hostinné. Postup mezi 8 nejlepších evropských týmů by znamenal, že Tatran dosáhne výš než tuzemské extraligové týmy.

Foto: Archiv Tatran KRPA Hostinné

V sobotu se v Hostinném rozhodne o postupu mezi osm nejlepších evropských týmů. Na snímku hráči Tatranu KPRA Hostinné.

Článek

Zatím klub úspěšně prošel přes  soupeře z Itálie a Německa. V sobotu bude stačit jediné – porazit silný rakouský tým UTTC Halbturn.

„Halbturn je tradiční účastník TT – Intercupu, na domácí půdě hraje Landesligu, ve které mu patří první příčka, navíc má mezinárodní obsazení, ale i tak vidím šance padesát na padesát. Spoléháme i na vyprodanou Městskou sportovní halu. Domácí prostředí by nám mohlo hodně pomoci,“ uvedl trenér stolních tenistů a zároveň aktivní hráč Richard Šváb, který do Hostinného přivezl bohaté trenérské zkušenosti z Lucemburska.

Stolní tenis má v samotném Hostinném bohatou tradici už od roku 1945, ale letošní postup do osmifinále významné evropské soutěže, které se účastní 51 týmu z 11 evropských zemí, je zatím největší úspěch.

„Město sportovní aktivity podporuje nejen kvůli samotným úspěchům, ale především z hlediska práce s mládeží. Máme novou sportovní halu a osm oddílů. Do samotného oddílu stolního tenisu v současné době dochází přes 40 dětí. Přitom je nadmíru jasné, že sportovní aktivity mládeže jsou nejlepší prevencí proti různým negativním jevům,“ myslí si starosta města Karel Klíma.

Sobotní zápas začíná v 17 hodin a pořadatelé věří v plnou halu a bouřlivé prostředí, které pomůže k historickému úspěchu a přiláká další zájemce o stolní tenis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám