Hlavní obsah

Stolní hokejisté změřili síly ve Žďáru nad Sázavou

Novinky, Tomáš Vítámvás

V neděli 11. října se na ZŠ Švermova ve Žďáře nad Sázavou uskutečnil tradiční turnaj ve šprtci, ZEKATEL CUP. Jednalo se o akci otevřenou široké veřejnosti a stejně jako v minulosti, také letos čekaly na účastníky věcné ceny.

Foto: Tomáš Vítámvás

ZEKATEL CUP 2015, turnaj ve šprtci

Článek

Akce se konala s podporou Města Žďáru nad Sázavou a sponzorů žďárských stolních hokejistů. Pro účastníky, především žákovských kategorií, byly nachystány nejen poháry, ale také věcné ceny.

Stejně jako v předchozích letech, byla očekávána účast především domácích hráčů. Vzhledem k tomu, že dobrovolníci z řad Sdružení usilují o co největší rozvoj tohoto sportu ve Žďáru nad Sázavou a následně i dále na Vysočině, bylo velmi potěšující přivítat na tomto turnaji veliké množství hráčů z řad dětí. Nejmladší účastník letos začal chodit do první třídy.

Tato tradiční akce patří dlouhodobě do soutěžního kalendáře nejen hráčů šprtce, ale především mladých hráčů ze Žďáru nad Sázavou a okolí. Ne každý místní mladý hráč se totiž odváží cestovat na turnaje mimo město, ve kterém vyrůstá. Turnaj je proto ideálním místem, kde se mohou setkat také s hráči jiných klubů, poznat jiné herní styly a naučit se nové finty. Do turnaje se přihlásilo celkem 45 hráčů, z nichž hned 15 bylo ze Žďáru nad Sázavou a z blízkého okolí.

Nejvíce se v turnaji tentokrát dařilo hráčům z Boskovic. Vítězem turnaje se stal Bohumil Feruga před svým týmovým spoluhráčem Jakubem Davidem. Ani domácí tým však nezůstal letos bez vavřínů. Na bronzové příčce se umístila Petra Zajíčková, která tak zároveň vyhrála kategorii ženy. Žďáru patřila také cena pro nejlepšího staršího žáka, kterou si odnesl Jaroslav Vocásek.

Po skončení turnaje ve šprtci, se na stejném místě uskutečnil také turnaj v táhlovém hokeji Chemoplastu. Toho se zúčastnilo sice pouze 10 hráčů, ale o to více cen zbylo na domácí. Vítězství patřilo Jaromíru Foltýnovi z Peček, druhým byl Martin Kučera z Brna. Na místě třetím se umístila nejlepší žena turnaje Marcela Kabrdová. Nejlepším starším žákem se stal Jaroslav Vocásek a nejlepším mladším hráčem byl Tomáš Kalina (oba Žďár nad Sázavou).

Konec října patřit soutěžím družstev ve šprtci a úvod listopadu bude ve znamení posledního letošního turnaje v Praze, kde se bude hrát o významné body do kvalifikace Mistrovství ČR ve šprtci.

Další informace o tomto turnaji naleznete na internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz. Výsledky turnajů Českého poháru a pozvánky na další akce a informace o šprtci naleznete také na http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám