Hlavní obsah

Stolní hokejisté ze Žďáru si vybojovali účast ve finále Ligy škol

Novinky, Tomáš Vítámvás

V sobotu 1. března se ve Žďáru nad Sázavou na ZŠ Palachova odehrálo Moravské semifinále žákovských družstev Liga škol. Turnaje se zúčastnilo 8 družstev z celé Moravy, z nichž se čtyři nejlepší účastníci probojovali do finále 22. a 23. března v Meziboří na Mostecku.

Foto: Tomáš Vítámvás

Liga škol 2013/2014 - semifinále skupiny Morava

Článek

V krajském kole Vysočina zvítězil tým ZŠ Palachova Žďár nad Sázavou. ZŠ Palachova proto získala možnost ve spolupráci s Regionálním sdružením mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou Vysočina, uspořádat moravské semifinále letošní Ligy škol. To se uskutečnilo v jídelně základní školy, kde se sešly nejlepší týmy z krajských kol Vysočiny a Jižní Moravy. Zástupci dalších moravských regionů tentokrát bohužel nedorazily.

Družstva byla rozlosována do dvou základních skupin, v nichž se utkala systémem každý s každým. Umístění v základní skupině určilo jednotlivým týmům soupeře pro následné play-off. V prvním kole play-off se hrálo o to nejdůležitější. Postup do první čtyřky, která zaručuje přímý postup do finále.

ZŠ Švermova ve čtvrtfinále porazila 3. ZŠ Komenského Žďár nad Sázavou. V semifinále se poté utkala se ZŠ Břeclav, Slovácká. Tým Břeclavi se v základní skupině umístil na 3. místě, zatímco ZŠ Švermova svoji skupinu vyhrála. Favoritem tedy byla ZŠ Švermova.

Lépe však do souboje vstoupila Břeclav. Ve druhé směně mohlo dojít k obratu, když si pro změnu lépe vedli hráči ZŠ Švermova. Nakonec však došlo na spravedlivou dělbu bodů, proto o postupujícím do finále rozhodovaly nastřílené branky. Jelikož Břeclav vstřelila o dvě více než tým ZŠ Švermova, zbyl na Žďárský tým pouze souboj o bronzovou příčku proti DDM Boskovice.

Dalším finalistou se stali CVČ Kohoutovice, kteří po úvodním zaváhání v základní skupině již žádné body soupeřům nedopřáli. Kohoutovice tak po roce opět zvítězili v semifinále Moravské skupiny. ZŠ Švermova zvládla náročný souboj proti DDM Boskovice a po třech letech tak opět vybojovala cenný kov a s tím spojené právo účasti ve finále soutěže. To se letos koná 22. - 23. března v Meziboří na Mostecku.

Na dalších místech se umístili: 5. THE Orel Bohunice, 6. ZŠ Palachova Žďár nad Sázavou, 7. ZŠ Nové Veselí, 8. 3. ZŠ Komenského Žďár nad Sázavou.

Tuto činnost, semifinále Ligy škol, podporuje Město Žďár nad Sázavou.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.smshsk.cz/.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám