Hlavní obsah

Stolní hokejisté ze Žďáru nad Sázavou míří do finále své interní soutěže

Novinky, Tomáš Vítámvás

Konec dubna a začátek května znamenají pro stolní hokejisty ze Žďáru nad Sázavou také čas, kdy končí základní část jejich interní soutěže - BHL. Hráči však nehrají pouze interní soutěž, ale účastní se také množství jiných soutěží, z nichž mnohé pořádají.

Foto: Tomáš Vítámvás

billiard-hockey

Článek

Třináctý ročník interní soutěže BHL ve Žďáře nad Sázavou má jasný harmonogram. Poslední kolo se hrálo 6. května. Ještě před tím se ale hráči dvakrát setkali, aby odehráli odložené zápasy a pobavili se při tradičním All- stars games, které nemůže chybět. BHL totiž kopíruje slavnou soutěž ledního hokeje NHL.

„Hrajeme s týmy pojmenovanými jako v NHL a každý tým má samozřejmě svoji soupisku. Takže jednotliví hráči, v našem případě kolečka, také soutěží o množství trofejí, jako hráči v NHL“, uvedl Tomiczek, jeden z vedoucích probíhajícího ročníku. Kdo z hráčů bude držitelem letošního Stanley Cupu, zjistí stolní hokejisté ve Žďáru nad Sázavou na konci června.

Samotná soutěž je však především tréninkem pro hráče, kteří se účastní různých akcí nejen na místní úrovni. Na začátku ledna se například konal Vánoční pohár, jehož vítězem se po několika letech stal Karel Vitámvás. Proběhla také účast hráčů na kvalifikačním turnaji ČP 36 v Brně, odkud si pohár pro nejlepšího juniora přivezl Martin Bednář a pro nejlepšího mladšího žáka Zbyněk Strážnický. Nejlepší ženou byla dnes již odchovankyně žďárského stolního hokeje a aktuálně posila prvoligových Boskovic, Petra Zajíčková.

Tradičně se ve Žďáře nad Sázavou hraje také soutěž Liga škol. V roce 2016 nejprve proběhlo ve Žďáře nad Sázavou krajské semifinále soutěže, které vyhrála ZŠ Palachova Žďár nad Sázavou. Z důvodů rozsáhlé marodky týmu však do finále, které se konalo v Břeclavi, odcestovali hráči týmu ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou. Ve finále týmu z Vysočiny patřilo šesté místo.

Stolní hokejisté také hrají soutěže družstev celoroční. Letos sice chybí Vysočině prvoligový celek, ale reprezentuje jej tým druholigový ve skupině Morava. Po dvou kolech měl na svém kontě prozatím pouhé dva body.

Dobrovolníci z Regionálního sdružení mládeže také působí v rámci mezinárodních vztahů. Zejména spolupracují se zástupci partnerského města Žďáru nad Sázavou, Flobecqu. Odtud letos o Velikonočním víkendu přicestovaly děti ze základních škol, pro které Sdružení uspořádalo turnaj. Turnaje se samozřejmě účastnili i místní děti. Pro všechny účastníky to byla velmi zajímavá zkušenost, protože komunikace se omezovala pouze na francouzský a anglický jazyk, nebo gesta.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám