Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru nad Sázavou se účastnili Polish open 2013

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. června se hráči týmu BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou účastnili mezinárodního turnaje WTHA kategorie Master v Polsku. Dlouhou cestu do Wieliczky absolvovala pětice hráčů. Nejdůležitější byl turnaj především o Marcelu Kabrdovou, která hraje o čelo dlouhodobé části soutěže.

Foto: Tomáš Vítámvás

šprtec

Článek

Hráči Žďáru nad Sázavou se v konkurenci 104 účastníků pokoušeli získat body hned do dvou dlouhodobých soutěží – Českého poháru 2013, který je kvalifikací pro Mistrovství České republiky 2013 a do mezinárodního poháru WTHA, v němž hraje o důležité body především Marcela Kabrdová.

Z hráčů Žďáru nad Sázavou se však tentokrát nejvíce dařilo jiným oporám. Především Vojtěchu Ludvíkovi, který se umístil na krásném 19. místě, Janu Vítámvásovi, který se umístil na 30. místě, a Robinu Homolkovi, který se umístil na 43. místě. Marcela Kabrdová se musela spokojit s 58. příčkou a Martina Bartuňková se umístila 87.

V turnaji však vládli tentokrát hráči ze severu Moravy. Šprtmejkři Ostrava odešli o týden dříve dvakrát poraženi na domácí půdě v nejvyšší lize českého billiard hokeje družstev. Tato sobota se jim však náramně povedla, když obsadili hned tři medailové pozice. Vítězem turnaje se stal Aleš Tichavský, stříbrný byl Bohumil Feruga (Orel Boskovice), bronzový Pavel Koloděj.

Nejlepší ženou turnaje se stala Veronika Grabinská, nejlepším starším žákem Patrik Duda (Polsko), nejlepším juniorem Mateusz Plukis (Polsko) a nejlepším mladším žákem Kacper Kowalczuk.

Stolní hokej Žďár nad Sázavou má před sebou nyní na programu pořadatelství další z důležitých akcí stolního hokeje v tomto roce. Již v sobotu 6. Července se na Velkém Dářku u obce Škrdlovice bude konat turnaj Českého poháru kategorie „A“ v táhlovém hokeji Chemoplast. Turnaj je však určen široké veřejnosti a právě proto je jeho místo situováno tak, aby se jej mohl zúčastnit naprosto kdokoliv.

Bližší informace k plánovanému turnaji naleznete na internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz. Výsledky turnajů v táhlovém hokeji jsou zveřejňovány na oficielních stránkách http://www.tahlovyhokej.cz a informace o šprtci naleznete na http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám