Hlavní obsah

Štefan Margita věnoval koncert onkologickým pracovníkům za jejich péči o pacienty s rakovinou

Novinky, Kateřina Martykánová

Ve středu 18. října uspořádal Dialog Jessenius a Projekt 35 v v Praze benefiční večer pro lékaře a zdravotní sestry. Jeho hlavním posláním bylo vzdát hold onkologickým zdravotnickým pracovníkům, kteří pomáhají pacientům v boji se zákeřným onemocněním. Vrcholem večera byl koncert Štefana Margity.

Foto: Dialog Jessenius

Štefan Margita předal doc. Petře Tesařové šek na podporu časné diagnostiky onkologických onemocnění

Článek

Slavnostní večer se uskutečnil v rámci aktivit obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projektu 35 v měsíci říjnu, který je již tradičně po celém světě připomínán jako měsíc boje proti rakovině. V unikátních prostorách Clam-Gallasova paláce byla k vidění také výstava módních fotografií s názvem „Klobouk dolů“ studentů FAMU, které zachycují onkologické pacientky – v klobouku i bez.

„Je škoda, že většinou zapomínáme děkovat. My se v rámci letošního „Růžového října“ snažíme připomínat, že vedle nás žijí ženy, které musí denně statečně bojovat s těžkou onkologickou diagnózou - karcinomem prsu, ale také všichni ti, kdo jim pomáhají nad ní zvítězit. Všem proto patří velký dík a před jejich odvahou chceme smeknout,“ uvedla Petra Tesařová, předsedkyně správní rady Dialog Jessenius, o.p.s. a předsedkyně koordinační skupiny Projekt 35.

Poctu za péči o onkologické pacienty složil přítomným lékařům, sestrám a dalším zdravotnickým pacientům známý tenorista Štefan Margita. Ten jim věnoval jako poděkování své koncertní vystoupení.

„Kdybych mohl zachránit svým zpěvem vaše pacientky, tak budu zpívat 365 dní v roce,” řekl Štefan Margita. Během večera také předal společně s finančním ředitelem společnosti Editel, Karlem Janouškem, Petře Tesařové šek na padesát tisíc korun. Finanční částka poslouží na podporu časné diagnostiky onkologických onemocnění. 

Akce se uskutečnila pod záštitou Adriany Krnáčové, primátorky Hlavního města Prahy. „Onkologická onemocnění si vybírají svou neúprosnou daň nejen na samotných pacientech, ale i na lidech v jejich bezprostředním okolí. Vedle rodinných příslušníků a blízkých přátel jde především o lékaře a zdravotní sestry. A právě na ty, kteří se o onkologické pacienty dennodenně obětavě starají, mnohdy pohříchu zapomínáme. Jim by měl rovněž patřit náš vděk a náležitá úcta.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám