Hlavní obsah

Stávka na Bruntálsku probíhá v naprostém klidu

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Bruntálsku vyjely kvůli stávce pouze čtyři autobusy. Za normální situace by se zde pohybovalo něco okolo 75 autobusů.

Foto: citybus.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Autobusy vyjely pouze na trasách Krnov - Brno, Krnov – Jindřichov ve Slezsku, Bruntál – Rýmařov – Malá Morávka, Rýmařov – Bruntál. Na jiných trasách lidé na autobus na Bruntálsku nenarazí.

"Pokud mám přesné informace, MHD v Bruntále ani Krnově nejezdí. Situace je docela klidná, nesetkáváme se s rozhořčením lidí," uvedl zástupce společnosti Veolia transport, předním dopravcem v oblasti autobusové dopravy na Bruntálsku.

Ani pracovníci bruntálského magistrátu se nesetkali s nikým naštvaným. Lidé prý stávku berou s poklidem a k jízdě do práce či do školy dnes využili zejména kola.

"Pokud jde o silniční provoz, tak ten je v Bruntále klidnější než jindy, protože na frekventovaných místech, například u autobusového nádraží nebo u wellnesscentra, nedochází k obvyklým zádrhelům spojených se zastavováním a výjezdem autobusů a pohybem cestujících," sdělil Jiří Ondrášek, tiskový mluvčí města Bruntál.

Reklama

Výběr článků

Načítám