Hlavní obsah

Stavba Atletické haly Vítkovice dopsala poslední kapitolu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba Atletické haly Vítkovice poblíž Ostrava Arény byla ke dni 30. listopadu dokončena. Sportoviště s běžeckým oválem s šesti drahami v délce 200 metrů, osmi přímými drahami pro sprinty v délce 60 metrů, sektory pro skok do výšky, do dálky, o tyči a vrh koulí splňuje parametry Mezinárodní federace IAAF.

Foto: Josef Zajíc

Atletická hala v Ostravě Vítkovicích. 4. prosince 2015

Článek

Součástí nádherného sportovního stánku je s halou propojený rekonstruovaný atletický tunel s rovinkou dlouhou 100 metrů. Atletické závody a další sportovní akce může sledovat 1012 sedících diváků, osm míst je vyhrazených pro handicapované diváky. Pro diváky bude k dispozici bufet u vstupu do haly a veškeré sociální zařízení.

„Nová atletická hala spolu s rekonstruovaným městským stadionem posunula Ostravu zase o něco výše na žebříčku vyspělých evropských měst. Haly s kapacitou hlediště přes tisíc diváků mají ve střední Evropě pouze v Rakousku ve Vídni a v polském městě Spala,” konstatoval primátor města Ostravy Tomáš Macura.

„Nejen SSK Vítkovice, ale vlastně celá česká atletika má nyní k dispozici špičkově vybavené sportoviště umožňující nejen celoroční přípravu, ale také pořádání atletických závodů a mezinárodních mítinků,” dodal primátor.

Stavební práce na atletické hale začaly v Ostravě-Vítkovicích v září 2014 a skončily 30. listopadu 2015. V průběhu prosince budou dokončeny vnitřní interiéry a dojde k předání díla.

Hlavním dodavatelem stavby je společnost EKKL, a. s. Provozovatelem haly je společnost Vítkovice Aréna, a. s. Vysoutěžená cena byla 337 miliónů korun bez DPH, 80 procent uznatelných nákladů do maximální výše 279 213 899 korun je hrazeno z ROP, zbytek financuje statutární město Ostrava.

„Kromě královny sportu budou halu využívat také hokejisté, fotbalisté a další sportovci v rámci své zimní přípravy, policisté, hasiči, studenti, školní mládež... S využitím haly k tréninkům mohou atleti počítat od ledna 2016. První závody mladých hasičů se uskuteční ještě v prosinci. V lednu obstarají první zatěžkávací zkoušku haly celostátní atletické závody středoškoláků,” doplnila Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám