Hlavní obsah

Startuje dvoudenní hudební festival Žižkovská smršť

Novinky, Marta Kloučková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22. května začíná již patnáctý ročník festivalu Žižkovská smršť. Letos vystoupí například Michal Pavlíček Trio, Vladivojna La Chia, Zdeněk Bína či Circus Problem. Festival se koná na pražské Parukářce, vstupné je každoročně zdarma.

Foto: Václav Haláček.

Hudební festival Žižkovská smršť.

Článek

Festival Žižkovská smršť patří k již tradičním květnovým akcím Prahy 3. Pražané si tento festival, který se letos koná již po patnácté, velmi oblíbili; během dvou dnů se jich na Parukářce obvykle objeví na dva a půl tisíce.

Organizátoři festivalu opět vsadili na pestrý program, tahouny festivalu jsou Michal Pavlíček Trio, Zdeněk Bína (-123min), Vladivojna La Chia, Circus Problem či vokální sextet SKETY. Novinkou festivalu je tzv. silent disco, návštěvníci se mohou těšit na Malalata Soundsystem a DJ Wajsara.  

Letošní ročník je zajímavý i tím, že jeho vedení po devíti letech opět převzal zakladatel festivalu, Lukáš Prchal. „Mám z toho radost, zatím všechno klape a myslím, že se nám povedlo sestavit pěkný program. Těším se, že po 22. hodině festival kvůli nočnímu klidu neskončí, nýbrž bude pokračovat hudební produkcí puštěnou do sluchátek, tzv. silent disco. To je pro nás velká novinka,” uvádí Prchal. „Teď už si jen přeju, aby vydrželo počasí a aby si návštěvníci Smršť náležitě užili,” dodal. 

Festival založilo občanské sdružení ProDech, jehož cílem je podporovat aktivity mladých hudebníků a vytvářet jim podmínky pro veřejná vystoupení. Akce se koná za podpory Městské části Praha 3 a vstupné je zdarma.

Páteční program začíná v 16:30, sobotní ve 13 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám