Hlavní obsah

Starší žáci: poslední kolo se vydařilo Kutné Hoře, Brno i přes prohru opanovalo základní část

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní část korfbalové ligy starších žáků už je minulostí. Poslední sobotní desáté kolo uzavřelo první část sezóny, v níž se nejvíc dařilo Brnu, které si první místo zajistilo už s velkým předstihem.

Foto: Jan Pařík

Kutná Hora ukázala svou sílu

Článek

Při dvou závěrečných miniturnajích se nejvíc dařilo týmům Kutné Hory a Prostějova, které zaznamenaly dvě výhry a plný počet bodů.

Nyní na všechny týmy čeká dvouměsíční herní pauza, po které následují tři nadstavbová kola. Ve vyšší nadstavbové skupině se Brno, Prostějov a České Budějovice utkají o dvě místa zajišťující finále, v nižší skupině si to naopak rozdají Kutná Hora, Náchod a Znojmo o jednu vstupenku, která zajistí boj o bronzové medaile.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

V domácí hale potěšili své fanoušky. Prostějovští starší žáci se rozloučili se základní částí soutěže dvěma vítězstvími. Poradili si 10:5 s Brnem a deklasovali 24:5 v tabulce poslední Znojmo. Brňané tak zaznamenali teprve druhou prohru v základní části. Nutno však podotknout, že Jihomoravané v Prostějově nastoupili bez svých největších opor.

Martin Šnévajs (trenér, Prostějov): „Výhra nad Brnem nemá vůbec žádnou váhu. Soupeř nastoupil v hodně oslabené sestavě, kdežto my jsme byli kompletní. Se základní částí můžeme být spokojení. Odehrála se spousta zápasů a nenastal třeba žádný problém s nedostatkem hráčů. Do příštích sezon bych doporučil ubrat zápasů. Absolvovat v jeden den tři duely už je moc.“                                    

Prostějov SK RG U16 - Brno KK "A" U16   10:5

Brno KK "A" U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16   14:8

Prostějov SK RG U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16   24:5

MINITURNAJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

Kutná Hora se v závěrečném dějství soutěže vzepřela. Dvakrát zvítězila a v tabulce předskočila Náchod. Před nadstavbovou částí tak všem Středočeši ukázali, že jsou možná největší favorité na postup do klání o třetí místo.

V Českých Budějovicích si Kutná Hora nejprve poradila 10:7 s oslabeným domácím celkem a následně zdolala i 8:5 konkurenta z Náchoda. Domácí, kteří měli k dispozici jen sedm hráčů, si alespoň vylepšili náladu triumfem 8:5 nad Náchodem.

Miloslava Mensová (trenérka, Kutná Hora): „Jeli jsme na turnaj s tím, že bychom rádi porazili Náchod. Podařilo se nakonec udolat i České Budějovice, které měly jen tři kluky. Druhý duel s Náchodem byl velmi vyrovnaný. Snažili jsme se nechybovat a využít každou nabídnutou šance, což se nám celkem dařilo. Se základní částí jsem velmi spokojená, po počátečních rozpacích jsem mile překvapená. Uděláme vše pro to, abychom si zahráli o třetí místo.“

České Budějovice KCC Sokol U16 - Kutná Hora SK Respo U16   7:10

SK Plhov Náchod U16 - Kutná Hora SK Respo U16   7:11

České Budějovice KCC Sokol U16 - SK Plhov Náchod U16   8:5

Konečná tabulka po základní části:

1. Brno                36

2. Prostějov        28

3. Č. Budějovice 22

4. Kutná Hora     14

5. Náchod           11

6. Znojmo             9

Reklama

Výběr článků

Načítám