Hlavní obsah

Stanice techniků DDM hl. m. Prahy uzavřela školní rok slavností

Novinky, Štěpánka Friedrichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní školní rok ve Stanici techniků i letos vyvrcholil akcí StejšnUM – slavností techniky, umění a řemesel. Akce proběhla 15. června a během celého odpoledne do stanice zavítalo mnoho dětí, rodičů a kamarádů, aby předvedli, co se za rok urodilo, a uzavřeli sezónu se svými lektory.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Aktivity, které se během roku ukrývají v učebnách, dílnách a ateliérech, se v tento den přesouvají do venkovních prostor a celý areál Stanice techniků se rozezní hudbou a ožije technickými a modelářskými ukázkami.

Tentokrát si děti užily souboje legorobotů či terénní dráhu s modelem tanku. Fotoklub přichystal model kamery obskura. Návštěvníci si mohli prohlédnout prezentaci výtvorů dětí z multimediálního kroužku nebo zhlédnout videoprojekci jejich tvorby. Stejně jako v předešlých letech se svými dřevěnými výtvory pochlubili i členové dřevodílny.

Celé odpoledne až do večerních hodin se na venkovním pódiu vystřídalo téměř 40 dětí, které v hudebních blocích předvedly svým rodičům a kamarádům svůj um na hudební nástroje – piano, kytaru, ukulele, flétny i populární zpěv. Hudbu v programu střídalo divadlo, kdy svá divadelní představení předvedly tři skupiny Dramce od nejmladších dětí až po náctileté divadelníky.

Po celé odpoledne se nezastavila velká osmiproudá autodráha, která je vždy lákadlem pro malé i velké. Volné chvilky si děti mohly vyplnit netradičními sportovními činnostmi nebo si mohly vyzkoušet žonglovací hračky. V malém kvízu si každý návštěvník ověřil, co zná o Stanici techniků a jednotlivých činnostech, které zde probíhají. Děti vyzvídaly, kolik strun má ukulele nebo co se skrývá za názvem Techamon.

Akce se nesla v příjemné náladě, slunečném počasí a pocitu, že Stanice techniků je pestrým zázemím pro příznivce techniky i umění a že Stejšn prostě UMí!

Reklama

Výběr článků

Načítám