Hlavní obsah

Sraz amatérských pekařek v Pohořelicích

Novinky, Eva Boráňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohořelická myslivna se stala místem konání prvního srazu amatérských pekařek sdružených ve skupině Domácí pekárna na Facebooku.

Foto: Eva Boráňová
Článek

Facebook je bez diskuze fenoménem dneška. Mnozí na něm vidí jen to nejhorší, ale zdaleka to není pouze médium, které zneužívá vašich soukromých dat, slouží ke kyberšikaně a nahrává kriminální činnosti. Postupně také přestává být doménou náctiletých a mezi jeho uživateli se objevuje stále více třicátníků, čtyřicátníků i mnohem starších lidí.

Miliony uživatelů se sdružují do různých skupin, jednou z těch českých je skupina Domácí pekárna. Počet jejích členů, vlastně převážně členek, neustále vzrůstá, v současnosti jich je téměř 12 tisíc napříč Českou republikou i zahraničím, i všemi věkovými kategoriemi. Spojuje je záliba v pečení, nejčastěji s pomocí domácí pekárny. Na jejich stránce denně přibývají desítky fotografií pekařských výtvorů, hromadí se pod nimi komentáře i dotazy a rady, jak se co nejlépe vypořádat se vším okolo pečení a nejen jeho. Domácí pekárnu lze totiž využít i k vaření marmelády, mléčné rýže, pečení kuřete, sekané a škvaření škvarků.

Některým pekařkám byl virtuální kontakt málo, proto se na popud partnera jedné z nich, který přišel s nápadem srazu jako první, konalo v sobotu v Pohořelicích setkání naživo. Zájem o akci byl zprvu ohromný, vypadalo to, že myslivna bude praskat ve švech, na poslední chvíli se však většina omluvila, jiné nedorazily bez udání důvodu. Přesto bylo setkání vydařené, plné vynikajících dobrot nejen z pekárny. Na stolech se objevilo pečivo slané i sladké, plněné, sypané semínky, s pomazánkami. Nebyly by to ani pekařky, kdyby na setkání chyběla domácí pekárna. Připravila těsto na rohlíky a došlo i na rychlokurz správného motání, které předvedla nejzkušenější pekařka, která dorazila až z Jeseníku.

I přes nízký počet zúčastněných měla akce úspěch, takže se brzy dočká reprízy. Až tedy ucítíte z nějakého společenského zařízení vůni čerstvě pečeného pečiva a uslyšíte smích, možná jdete kolem místa dalšího setkání pekařek z facebookové skupiny Domácí pekárna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám